ТУИТЪРИТАРЕН РЕЖИМ

На живо от главна дирекция „Модерни философи“

0 коментара Сподели:

Наскоро си направих туитър. По-скоро се активизирах в дебрите туитърови, тъй като профилът ми си прашасваше отдавна. След 2 седмици еуфория колко ми е забавно и няколко малоумни съобщения ентусиазмът ми премина в нарастващо у мен желание да се самоотстраня. Стана ми ясно, че за всяка социална мрежа е нужно да си имаш самоличност. Във Фейсбук са красивите и щастливите. В Инстаграм хората са арт. ЛинкдИн е за богатите и успелите. А Туитър… Ето няколко кратки заключения за типовете хора в Туитър.

МОБИЛЕН ХЕЙТ
Не е нужно да се буташ, хейт на промоция има за всички. Особено в Туитър. Причините за това са няколко. Туитър не е толкова масов, което ти дава шанс да напсуваш шефа си публично, за което да получиш съответните адмирации и най-важното – все пак да си запазиш работата.

В словесния дуел хората с монолозите винаги печелят.

От друга страна има дни, в които просто не си ти, когато не хейтиш, а ако си го изкарваш на най-близките, много бързо ще останеш без такива… Затова 5 туита по 140 символа – това са ти цели 700 знака негативна енергия, от която можеш да се отървеш безплатно и да я предадеш като вирусна инфекция в тролей 2-ка.

ГРЕШНОТО НА СМЕШНОТО
Съкратил си времето за искрен смях в забавните моменти от живия живот, защото бързаш да ги туитнеш, докато не си забравил шегата? Оптималната ти цел за деня е да се видиш цитиран в BestBGTweets? Ако не смееш да изречеш „Да“ дори на ум, но ти изниква в съзнанието аналогична ситуация, то вероятно си жертва на туитъритарния режим. Истината е, че да си забавен в Туитър не е никак лесно, а като те ретуитнат 50 човека, все едно си издал мини книга. Но забавното на забавното е, когато идва спонтанно и му отделяш цялото време да му се насладиш, вместо да направиш публично достояние колко ЗАБАВНО си живееш.

ЛАЙК НА ВСЯКА ЦЕНА
Един нехубав и неслънчев ден получих съобщение от изявен туитъджия, че в профила ми прочел „Овча купел“ вместо „Огън и жупел“. Щяла ли съм да се разсърдя, ако си го публикува.

Помолих го в никакъв случай да не спестява тази шега на света и да спи спокойно, че не е наранил чувствата ми.

След има-няма 90 секунди пичът си изля ироничния гений, поместен в по-малко от 140 знака, а аз бях раздвоена между това да ми е смешно ли, или да си прекратя всякакви договори за интернет за 1-2 години.

СНОБАР(Т)СТВО
Не, тук далеч не говорим за чувствително по отношение на изкуството небце. Става дума за всяко едно изказване по всяка една тема, което, написано с достатъчно претенция, звучи артистично. Защото в Туитър можеш да си по-анонимен от където и да е, а това, ако не е шансът ти да си всичко, което никога няма да бъдеш, от сорта на красив, богат, интересен, интелигентен… Наблюдаван феномен: за една година в Туитър има повече оригинални чанти Луи Вютон на калпак, отколкото всъщност са произведени за същото време.

ЧИКТУИТ
Жанр в туитър творчеството, създаден от жени, но с все повече мъжки последователи. Тук, отново със само 140 символа, се преживява нова тръпка, влюбване, раздяла, обсебване от някого, наранено его, връзка от разстояние и всякакви производни.

Онова, което обединява всички социални мрежи и подвизаващите се в тях индивиди, е любовта под всякаква форма.

Демонстрирането на чувства, било то позитивни или негативни, е съвместимо с концепцията на всяка една онлайн платформа, ето защо тези ги има навсякъде. Ти да видиш, непреходни ценности!

КОМЕНТАРНО СТУДИО
Представи си един свят, пълен с Антон-Хекимяновци, диананайденовска любезност и Николай-Бареково айкю. Еми, горе-долу си представяш Туитър. Не мога и няма да отрека, че се подвизават и доста адекватни хора, с мнения, които си струва да прочетеш, но борбата във фийда е безмилостно жестока и оцелява само най-активният. Така де, не всички ябълки са изгнили, но за да намериш свежа, трябва да си поровиш.

Сега бързам да приключа тук, че един приятел в общия ни чат сподели, че никога не е виждал кукери, а на мене ми е важно да му обясня, че греши, с линк към галерията на Plaza. Ако се оцени шегата в групата, очаквай я и в Туитър.

Виж деветте кръга на ада и къде точно се падаш ти в социалните мрежи.

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *