МОМИЧЕТО ОТ ДАНИЯ И 11 А ПО КИНАТА

През новата филмова седмица ще видим две премиерни заглавия - "Момичето от Дания" и българския "11 А"

0 коментара Сподели:

"Завръщането" зае първо място в бокс офиса за изминалия уикенд с малко над 160 000 лв. Втори остана "Ченге за един ден: Мисия Маями" със 70 000 лв., а "Баща в излишък" зае трето място с малко над 55 00 лв.

 През новата филмова седмица ще видим две премиерни заглавия. Обсъжданата биографична история "Момичето от Дания"с Еди Редмейн и Алисия Викандер,  българския "11 А" с Яна Маринова и Башар Рахал.

МОМИЧЕТО ОТ ДАНИЯ
режисьор: Том Хупър
сценарист: Лусинда Коксон
в ролите: Еди Редмейн, Алиша Викандер, Бен Уишоу, Амбър Хърд, Матиас Шонертс,
очаквания: 6/10
рейтинг в imdb: 6,8/10 (от 23440гласа)
рейтинг в metacritics: 66/100
рейтинг в rottentomatoes: 70%

"Момичето от Дания" е адаптация по романа на Давид Ебершоф от 2000 година, вдъхновен от живота на датските художници Лили Ебе (Редмейн) и Герда Вегенер (Викандер). Лентата проследява развитието на брака и творбите на Ебе и Вегенер, както и изключителното пътешествие, което Лили извършва като първия човек, сменящ пола си.

 Лентата получи четири номинации за „Оскар“, включително за Еди Редмейн и Алисия Викандер за превъплъщенията им, а отзивите на критиката са предимно положителни.

"Момичето от Дания" служи като още едно изложение за таланта на Еди Редмейн и лентата трогателно изследва провокиращите теми с тази красиво филмирана биографична драма."

11 А
режисьор: Михаела Комитова
сценарист: Николай Колев
в ролите: Яна Маринова, Ралица Паскалева, Ники Сотиров, Башар Рахал, Бойка Велкова и др.
очаквания: 4/10
Българската комедийна драма „11 А“ ще направи своята премиера на голям екран на 29 януари. Лентата ще се разпространява от bTV Studios.

Сюжетът на „11 А“ проследява историята на Лина (в ролята Яна Маринова) – бивша състезателка по спортни танци, която приема предизвикателство, за което отдавна е мечтала – да бъде преподавател по литература в елитна столична гимназия. На пръв поглед Лина има всичко необходимо, за да се справи с работата – нужното образование, вродена доброта и състезателна борбеност. Но учениците, на които трябва да бъде класен ръководител, се оказват неконтролируеми и разглезени богаташки деца, на които не са им чужди наркотиците, алкохола, своенравието, бунтарския дух и надменността.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *