ПОЗИТЕ, КОИТО МРАЗИМ

От " европейското кино е много по-стойностно" до " омръзнало ми е от мисионерската"

0 коментара Сподели:

Ако бях психолог, щях да кажа, че заемането на поза е една проява на конформизъм с цел бързо приобщаване към дадена група или колектив. Не че това да имаш собствено мнение е толкова хубаво. Аман от хора със собствено мнение или хипстъри, които винаги са на контра, дет се вика. Затова трябва да има баланс.

Не е задължително дадена поза да е грешна. Грешно е само ако я следваш сляпо. Най-класическата поза за българина си остава позата на псевдопатриот, който люби и тачи Левски не защото е искрен, а защото и другите около него го правят. Един съвет, прочети повече за него, за да разбереш наистина каква е личността му и защо е толкова велик.Така и ти ще станеш по-духовно извисен.След това отклонение да започваме с позите, които отдавна са ни писнали.

ОМРЪЗНАЛА МИ Е МИСИОНЕРСКАТА
Да, брат, дядо ти сигурно само с 69 ги е свалял… Истината е, че мисионерската е класика, бива си я и без нея не може.

И на Христо Стоичков понякога му писва да псува на майка и минава на леля, но никога не пропуска мамата!

Мисионерската е същото, което са и Rudimentalи JohnNewmanкъм 2 и половина 3 в петък вечер, абсолютно на място и действа много силно, когато си вече подпийнал.

АЗ НЕ СЛУШАМ ЧАЛГА
Тази поза и аз съм я играл. Навремето една от дискотеките в Студентски град още не беше собственост на Коцето, пускаха непълнолетни без проблем и имаше две зали. С приятелите ми съответно бяхме твърде куул тийнейджъри, за да слушаме чалга, но към 1 и нещо винаги се промъквах „да видя как е“ в другата зала. Студентските години отприщиха тази дълго потискана чалга тръпка и от кецове, джинси и патрончета минах на стилни ризи и фалшиво уиски с енергийни напитки. Така де, сега не забравям този си период. Всички сме слушали чалга, не отричай, че и ти си го правил. Аз нямам против музиката, дразни ме по-скоро чалга културата, но за това друг път.

НЕ ХАРЕСВАМ ЛИЛИ ИВАНОВА
Не я харесваш, защото е стара и синоним на социалистическата епоха или не харесваш музиката й? Колко нейни песни си слушал? Обикновено отговорите са от рода на „Мииии… „Ветрове“ и оная с китарата“. Не знам коя е оная с китарата, но Лили Иванова е титанична и музиката, която прави, отдавна е надраснала епохата на социализма. Част от бенда й по концерти са доста млади музиканти, чиито имена обаче не са толкова известни, защото са пълнолетни и не са продуцирани от габровски рапъри.

ПОЗАТА НА НЕРАЗБРАНИЯ ИНТЕЛЕКТУАЛЕЦ
Псевдоинтелектуалецът е един от най-сериозните проблеми на днешното ни общество, горе-долу както и псевдоманикенките, дет са развяват по тиливизора. Нали знаете, че една лъжа, повторена 100 пъти, накрая става истина. 

Така и някой, като се появи по медиите с брада, очила, говорещ бавно и със сложни думи, и го набедяват за културно извисен, ако има късмет и позата му се получи, ще влезе я в някое реалити, я в парламента.

СПИРАМ ДА ГЛЕДАМ ХОЛИВУДСКИ БОЗИ, ЕВРОПЕЙСКОТО КИНО Е МНОГО ПОСТОЙНОСТНО
Възможно е, дори няма да се учудя и да е истина, но докато стигнеш до стойностното, има опасност да се увредиш. Бях залитнал по този път. Така спрях на 44-ата минута един норвежки хит, в който едно дете беше вампир или май си говореше с вампир, нямаше музика, постоянно валеше сняг, по който се стичаше кръв… сложна история, в която, ако бях вникнал, щеше да е доста притеснително и вероятно щеше да се наложи и терапия за около 6 месеца с медикаменти и разговори. Пуснах си „Ронин“ с Де Ниро и останах далеч по-доволен.

И за финал да попитам само – всичко наред ли е с Мая Бежанска, защото навсякъде говорят за Бежанска криза?

След позите, идва ред на новите герои на нашето време – виж ги тук!

 

Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *