(GOOD) MORNING ESSENTIALS: ИВАН МИНЧЕВ

Той е от онази особена порода хора, чиято връзка с утрото е най-верният път към успеха

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

В сутрините има особена магия и дори и да не вярвате, има хора, които скачат от леглото още при изгрев слънце, за да й се насладят. И въпреки че ние като заклети фенове на дрямката не ги разбираме, това не ни пречи да ги търсим, разпитваме и да се вдъхновяваме от тях. Tези хора са особена порода, ранобудници, чиято връзка с утрото е най-верният път към успеха, здравето и добрия живот.

Днес ти представяме Иван Минчев. Той е най-добрият български състезател по многобой в последните години, кондиционен треньор на редица известни личности и мъж със страаашно чаровна усмивка, която може да накара всеки да влезе в нужната форма. За сутрешните ритуали с много любов от Иван, четем надолу…

РИТУАЛЪТ

Обичайно ставам много рано. В 5.30–6 часа вече съм буден. Това е моето време и обратно на повечето хора, аз съм от тези, които обичат да стават сутрин преди всички. Тогава градът все още спи, а аз се наслаждавам на тишината. Начертавам плана си за деня и се подготвям за действие. Това е най-приятното време за мен. Както се казва:

Спечелиш ли утрото, печелиш целия ден.

ЗАКУСКАТА

Задължително пия кафе и закусвам. Като закуската ми включва винаги яйца. Не по-малко от 5 всяка сутрин. Английският вариант на закуска ми е любим, в този ред на мисли обичам да похапвам бекон и разни други мазни неща. Сигурно звучи странно, но е просто защото от дълго време се придържам към нисковъглехидратен и високомазнинен режим на хранене, което означава, че в определени дни стартирам деня си дори със сьомга и пържоли.

СПОРТЪТ

Спортът определено е моето нещо. Имал съм залитания по разни други неща, но това си остана най-голямата ми любов. Спортувам активно всеки ден, понякога и по два пъти, а в момента се подготвям за републиканско първенство (на 19-20 февруари в Добрич, бел.ред.). Аз съм лекоатлет и съм многократен републикански шампион по многобой. Надявам се да защитя титлата си отново.

ДРЕХИТЕ

Предвид начина ми на живот основният ми стил на обличане е спортен. Но обичам да нося дрехи, с които мога и да тренирам, и да изляза, ако се наложи, навън с тях. Голямо удобство открих в маратонките Nomad, с които мога както да тренирам, да бягам, да скачам, така и да се разходя. Абсолютен комфорт. Слагам ги и забравям, че съм обут – толкова са леки и удобни.

МОТИВАЦИЯТА

Последната година осъзнах, че спортът е това, което ми е най-силно в кръвта. Това е моето прозвище – да тренирам, да помагам на хората да са в добра форма, да бъдат здрави. Огромно удоволствие ми доставя да виждам промяната у другите. Хората пък се мотивират най-вече от начина, по който изглеждам, от поведението ми, от това, как ставам толкова рано, тренирам, приготвям си храната, храня се три пъти на ден и т.н. Радвам се, че мога да им въздействам така.

А как протичат дните на Петър Гьошарков – Пепо, разбери тук

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *