НИНА КРАВИЦ – ЦВЕТЕТО В ДВОРА НА EXIT

Любимата дама на електронната музикална сцена най-накрая се качва на Exit Dance Arena

0 коментара Сподели:

Любимата дама на електронната музикална сцена, NINA KRAVIZ, ще направи дългоочаквания си дебют на сцената на EXIT Dance Arenaна 10 юли. Сибирската дива е безспорно едно от най-харизматичните лица на световната техно сцена, с характерните си денс перформанси и неповторим контакт с публиката. Забележителният й музикален бекграунд, съпроводен от специфичното й отношение към всички форми на изкуството, заслужено са донесли на NINA KRAVIZхедлайнер статут в редица от най-популярните международни музикални фестивали. Електронната лейди е  резидент на  легендарното „ENTER“ събитие на Ibiza, а от тази година и на престижното BBCRadio 1шоу. Скромна добавка са редовните й участия в най-големите европейски клубове за електронна музика като: Concrete (Париж), Nitsa (Барселона), Fabric (Лондон) и Berghain (Берлин), които затвърждават статута й на топ електронен артист в световен мащаб.

Популярността на нейния лейбъл „Трип“ е безспорно ключов катализатор на новата вълна от свежи, първокласни руски музикални продуценти, които заеха сериозни позиции на европейската сцена през изминалата година.

Nina Kraviz – Between the Beats

Ninaе родена и израстнала в Иркутск. Любовта йкъм музиката и плочите идва от баща й, с когото тя е слушала джаз и рок. През 90-те тя открива acid-house звученето и много скоро започва свое предаване в местно радио, където пуска електронна музика.  След това се мести в Москва и започва работа за музикалното списание “Ptuch”, както и  за най-значимите техно партита, което и дава още по-добър поглед в света на електронната музика.  Колекцията от плочи започва да расте все повече. Много скоро е поканена да пуска във Friday Night Live вечерта във водещия руски клуб “Propaganda”, което в последствие се превръща в най-значимото хаус събитие в московския нощен живот.  Благодарение на изискания музикален вкус наNina Kraviz, руската столица бивапосетена от най-големите имена в техното – Theo Parish, Mike Huckaby, Dopplereffekt, Juan Atkins и много други.   Nina работи упорито и скоро записва дебютния систудиенсингъл “Voices”, последван от много успешния макси сингъл “Pain in the Ass”. В него са включени хитове, като “I’m Gonna Get You” и “Ghetto Kraviz”.  Решаващиятмомент в кариерата й е записът на микс за легендарното ТВ шоу “DJ Kicks”, определен от критиците като един от най-добрите миксове, заедно с тезина Carl Craig, Tiga и John Talabot.

Тази година Exit Festival ще се проведе от 7 до 10 юли на Петроварадинската крепост, след което Exit Adventure се премества на Адриатическо море за третото издание Sea Dance Festival от 14 до 16 юли.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *