5 неща, които губим при смяната на времето

Какво губим с един час по-малко живеене?

0 коментара Сподели:

Смяната на часовника обърква всички ни малко или много. Колкото и стресираща да е тази промяна, тя все пак ни води една крачка по близо към дългоочакваното лято. Какво обаче можем да загубим за един час и защо сме ядосани, че ни го отнемат и тази година? 

Един час по-малко лентяйстване 

Всеки си има вечери, в които нито му се спи, нито му се излиза навън. Единственото, което ти се иска в такава ситуация, е да си лежиш в леглото и да гледаш в точка. И както казва Мечо Пух – колкото повече, толкова повече.

В този случай – колкото повече време за мързелуване, толкова по-добре.

Да, ама не. С един час по-малко времето ти за самотно лежане в леглото се намалява драстично и това стресира иначе будистки настроената ти в тази вечер душа. Изведнъж ти взеха цялото право на света да си сам за дълго време. Часовникът пък ясно ти го казва – трябва да си сред хора, това не е твой избор. 

Не можеш да спиш? На стрелките не им дреме 

Обаче има хора, които са в обратната ситуация. Спи им се, но не могат. В този случай те се молят на случайността да им затвори очите и да ги приспи… или просто ровят в социалните медии. Надеждата все пак умира последна и за тези, които имат проблем със съня. Отнемането на един час време опити за полет в страната на сънищата е кошмар и то истински. И няма как да се събудиш от него. 

Купон безкрай, но не съвсем

Часовникът сменяме в онези най-сладки часове от уикенда, когато много от нас търсят (или вече са намерили) къде е купонът. Но ако съдбата реши да ти махне един час забавление от редовната програма, това никак не е куул. Затова за парти животните, които четат това, знаем, че смяната на стрелките през пролетта е едно от най-тъжните събития в годината. Да, есента е супер да имаш един час в повече, за да се наслаждаваш на живота, но сега…

Сега просто трябва да полеем загубата достатъчно добре, за да не усетим липсата. 

За късните часове, в които ни се похапва, с любов

Признаваме или не – всеки има период в живота си, в който тайно става да си хапва около 2-3 часа през нощта. Ако този етап от развитието ви като модерен индивид се случва в момента, този хубав пролетен уикенд няма да имате възможността да ровите в хладилника. Разнообразието от шоколади, кифлички, бисквитки, соленки и каквото друго се сетите, ще загуби смисъл, когато нямаш време да си хапнеш от тези лакомства. От една страна това е супер за всички, които "от утре са на диета". От друга…. кога да си хапнеш тайно кексчето, което си пазиш цял ден за най-хубавото време от денонощието?

Просто няма да се наспим (да,това е)

Не, няма да ви лъжем, просто ни боли, че губим един час спане веднъж в годината. Да, разбираме и тези, които ни казват "Легнете си по рано!", но в случая е важен принципът. Съдбата е твърде сурова в точно този ден от годината, в който ние просто искаме да се наспим. Нещо повече – това се случва през уикендът, което не само е болезнено, то е направо непростимо… Нито можеш да си починеш от делника, нито от празника (защото, да си признаем, всички искаме да се наспим след една дълга нощ) – един час ти се губи, как да не си изгубиш и настроението? 

Стрелките ще се сменят и независимо дали протестираме, или не – случващото се е неизбежно. Затова трябва да преглътнем и желанието си за дълъг сън, мързел или купон, и просто да се усмихнем на живота. В крайна сметка ще имаме оправдание да ставаме късно и да закъсняваме поне няколко дни, което отново никак не е малко, нали?

Ето и  12 важни фрази за даване на интервюта.

Най-шантавите човешки страхове

Последвай ни в Instagram.
 
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *