SPOILER: \“КОД: ЛОНДОН\“ – ЕКШЪН НАД СРЕДНОТО НИВО

Нашият скрийнинг агент докладва какви ги забърка Джерард Бътлър в Ню Бояна

0 коментара Сподели:

И този уикенд  Джерард Бътлър ще владее родните екрани в новия екшън филм с негово участие „Код: Лондон”, продължението на „Код: Олимп” от 2013 година, и отново се срещаме с познатите герои от първата част. Залогът и тук е животът и спасяването на американския президент от терористи,  но мястото, където добри и лоши мерят сили, е преместено от Белия дом в английската столица. Май идеите на сценаристите за някоя оригинална история не са стигнали много далеч. Но пък когато първият ти опит е бил не лошо копие на „Умирай трудно”, защо да не приложиш същата формула и в следващия.

Историята на заснетия отчасти в България филм събира в британската метрополия световния политически елит поради внезапната смърт на министър-председателят на Великобритания. Присъствието на американския държавен глава е задължително, макар че всички около него помнят какво го сполетя преди време, и то в неговата собствена крепост, и не са във възторг от предстоящата визита на чужда територия, където не разполагат с пълният си капацитет за защита от многобройните потенциални врагове на американската демокрация. Но верният  ангел пазител Майкъл Банинг е до него и няма място за притеснение. Един човек – една армия важи и тук с пълна сила. След като са разрушени редица знакови за Лондон сгради, а заедно с това и ликвидирани неколцина световни лидери, разбираме, че това е прецизно обмислена терористична атака, зад която седи търсещият и лична вендета номер 6 на издирваните от ФБР терористи  Амир Баркауи. Да, след севернокорейците в първия филм лошите тук са араби. Някой да е изненадан? Залагам, че в един бъдещ трети филм следващите злосторници ще са руснаци. Преминавайки през всевъзможни опасности и обезвреждайки безброй гадове по пътят си, героите на Джерард Бътлър и Арън Екхарт се отправят към единственото сигурно място в Лондон – секретна квартира, обитавана от един от най-добрите агенти на МИ-6 (в ролята Шарлот Райли, съпруга на Том Харди), след като разбират, че има „къртица” в британските служби за сигурност и не могат да се доверят на никой друг. Следва още екшън по „лондонските улици”, заснети в софийското студио на „Ню Бояна”. Морган Фрийман, този път в ролята на вицепрезидент, отново ръководи спасителната операция от разстояние, без да си дава много зор. Човекът, изградил име на един от големите в този бизнес, сега може да избира ролите, с които с лекота да пълни банковата си сметка.

Никой не трябва да очаква големи филмови качества от „Код: Лондон”, всеки гледал предходната част, знае какво ще види и тук, а и авторите на филма разбират какво предлагат на публиката. 

Екшън над средното ниво, с добри бойни сцени, има и моменти, които, колкото и да са предвидими, те хващат за гърлото. Очакваният финал не е проблем, защото за 109 минути сме получили дозата адреналин, която търсим от поредното кино изживяване.


"Код: Лондон" е по кината от 4 март!

Спечели две покани за кино

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *