КАК ДА (НЕ) СПОРИШ С ЖЕНА

Защото, деца, не е важно как се запознах с майка ви, а как я издържах толкова години...

0 коментара Сподели:

Ако си мислиш, че само Чък Норис може да направи от мухата слон, грешиш. Всяка жена може! От НАСА неотдавна публикуваха изследване, което сравнява разрушителната сила на един женски скандал със земетресение с магнитуд  до 5,9 (може да причини големи щети, около 800 на брой годишно).  Не знам Рихтер дали е имал гадже, но мен, ако питате, тая скала неслучайно е до 10.

И ако едно земетресение връхлита неочаквано, то приближаващото природно бедствие – спор с жена – дава много индикации, които всеки мъдър мъж би взел предвид. Виж как работи женският мозък по време на скандал.

НАЧАЛОТО

Ето как протича процесът. Ако си прав или не си, в нейната глава това са две еднакви неща, т.е. не си прав. Въпросът дали тя е права, не се задава. Жените стават все по-убедени в гледната си точка с течение на спора. Защото, точно както всяка лъжа, повторена 1000 пъти, става истина, така и след 2 часа обсъждане и ти ще започнеш да се чудиш дали наистина не й изневеряваш с касиерката в Кауфланд.

СЪЩИНАТА

Ако ти и блестящата ти диалектика все пак спечелите надмощие, то нужно ли е да й го натякваш по този начин?! И можеш да си завреш диалектиката… знаеш къде. Поговорката, че желязото се кове, докато е горещо, тук си е формула за провал. Не допускай желязото да стане горещо, а ако вече си изтървал момента, стой далеч, не пипай и, о, не наливай масло в огъня, изтъквайки нейни стари грешки. Не просто ще ти изгори ръцете – направо ще ти изпепели къщата.

Ако се дразниш, че е закъсняла, повтаряй си, че е красива. Ако не е красива, повтаряй си, че е добър човек.

В никакъв случай не й дръж сметка, че е закъсняла, защото ти не разполагаш с нейното време. Ако тя ти се сърди, че много често излизаш с момчетата, не забравяй, че тя разполага с твоето.

КУЛМИНАЦИЯТА

Има няколко типа кулминация. В първия случай ти още не си изгубил самообладание и хипотетичното токче върху сънната ти артерия (както тя си го представя) продължава да дълбае врата ти. Разбирай, че ще чуеш перифразираната й позиция за осми път и половина, защото на деветия ще ти каже „Оф, писна ми да ти обяснявам едно и също. Ти изобщо не ме разбираш!“. Ако ти кипне и решиш да й затвориш устата, да й повишиш тон или направо да я разкараш, идват на ход сълзите.

Почне ли да плаче, според д-р Спок, Наталия Кобилкина, Рихтер и приятелките й – ти си задник.

Третият изход от скандала е най-опасният. Ако тръгне да си събира нещата, като подчертано натъпква нещата на куп в чантата си (иначе ако ти го направиш при едни други обстоятелства, това ти е добра причина за нов спор), значи ще си ходи. В такъв момент и кучето ти знае, че иска да я спреш. Моят съвет е да изчакаш да излезе от блока, защото така поне можеш да кажеш, че си размислил, осъзнал и си се променил. Иначе просто ще ти бута ръцете, докато се опитваш да я прегърнеш, а това й дава засилка като на Ивет Лалова на световно.

ИЗВИНЕНИЕТО

Ако ти се извиниш, важно е да обясниш какво точно си осъзнал, защо никога повече няма да правиш така и плановете ти за това, как ще й се реваншираш. После стабилно се постарай в леглото, защото прошката не расте по дърветата. Ако тя ти се извини – предложи й брак.

НЕЩА, ЗА КОИТО ДА СИ НАЩРЕК

Когато е в цикъл или с действащ ПМС, с по-голям успех се присъедини като доброволец в Ислямска държава, отколкото да навлизаш в спор с нея.

С други думи – имаш около 10 дни в месеца, в които разполагаш с правото си на самозащита. През другото време всичко, което кажеш, може да бъде използвано срещу теб по време на по-късен етап от скандала, както и във всеки следващ. Никога не се карайте пред приятелите ви, защото, дори и момчетата ти да не обръщат внимание за какво спорите, за нея това е публично унижение. И както се пееше в една песен – двама се карат, а третият се прибира, щото му е писнало от драми… И последно, но не на последно място. Пази се от вторични трусове. Понякога именно те могат да ти срутят живота или да ти вземат колата, апартамента в Бояна и кучето (което те предупреди, между другото).

Ето какво всъщност означава  „нищо“, когато е казано от жена

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *