Бърз урок по топене на калории още тази пролет

Това е последният ти шанс да изпълниш новогодишните си обещания, преди да се окажеш на плажа по бански с тяло, което не одобряваш

0 коментара Сподели:

Здравей, скъпи читателю, аз съм твоята съвест, която се показва от тайните шкафчета на подсъзнанието ти, които си мислиш, че са внимателно запечатани. Пропътувах миниатюрните разстояния между мозъчните ти клетки и установих, че все още си спомняш новогодишната нощ, в която посрещна 2020 с обещания за по-здравословни хранителни навици и по-изтощителни тренировки.

Вече е март, скоро ще бъде април и много фитнес зали фалираха, защото след първоначалния ентусиазъм се отказахме да гоним мечтата за изваяното фитнес тяло. И понеже вече сме почти в четвъртия месец от годината, а с темповете, с които се развива глобалното затопляне, скоро ще сме по бански още в края на месеца, идвам да те подсетя, че сега е последният ти шанс да постигнеш целите си. Още два месеца и ще се биеш по главата с хапчета за отслабване и ще разтягаш сухожилия на краката и ръцете си от вдигане на тежести.

Пролет е и е време да спрем с тъпченето и с мързелуването.

Топлото време просто те приканва да му се наслаждаваш повече, отколкото на любимия ти сезон (който между другото вреди на фигурата ти, но ще стигна и дотам).

Пролетта е времето, в което природата започва отначало и сме свикнали да си мислим, че магическа промяна е способна да настъпи и в телата и режимите ни на живот. Тук съм да разбия този мит, като ти кажа, че нищо не се случва без усилие. Слънчевите лъчи не топят мазнинките по задните ти части от само себе си.

Пролетта е тук, не спираме да мислим за нея, да пишем за нея и да злоупотребяваме с нея, като я включваме във всеки безсмислен разговор с приятели и познати. Време е да се научим как да я използваме по предназначение. Виж как пролетта ще ти помогне да свалиш излишните килограми навреме за летните приключения, но и ти ще трябва да се потрудиш, за да се развие процесът.

РЯЗКО ЗАБРАВЯШ МАЗНИТЕ ХРАНИ И ПРИБЯГВАШ КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ

Това е магическият ефект на топлото време. Всички масово се превръщаме във вегетарианци. Ще осъзнаеш, че нямаш нужда от мазните пържоли, а от свежи марулки, които се топят в устата ти. Неслучайно по това време на годината сергиите по пазарите са претрупани със зелени изкушения. И ако си мислиш, че само на салати не се живее или, че това е най-скучното ядене на света, в голяяяма грешка си.

ПРЕКАРВАШ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ НАВЪН, ГЛЕДАШ ПО-МАЛКО ТЕЛЕВИЗИЯ

Ето тук идва вредата от любимото ти ТВ шоу. Става въпрос за времето, което прекарваш в гледане на любимия си сериал и вредата е много по-голяма от това, че не спираш да въздишаш по някой измислен персонаж, който при никакви обстоятелства няма да излезе от екрана на компютъра ти, ако знае що чипсове си изяла през последните часове.

Доказано е, че колкото повече си стоиш вкъщи пред телевизора, толкова повече си позволяваш неконтролируемо да похапваш.

Една вафличка тук, едно цяло шоколадче там и шансовете ти да пребориш целулита за лятото се смаляват за разлика от широчината на талията ти.

Хайде сега излез и се раздвижи.

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА АКТИВНОСТ СЕ УВЕЛИЧАВА ЗАЕДНО С РАСТЯЩИЯ ДЕН

Настройваме си часовниците с един час напред и ето че денят изведнъж става по-дълъг. Губим един час от живота си и печелим повече слънчеви часове. Звучи парадоксално, но на практика е така. Повече светлина означава повече време с приятели по градинките. И никога не си прекалено стар за биричка пред Народния. Ще си затворим очите за екстра калориите в бирата.

НАСТРОЕНИЕТО ТИ СЕ ПОВИШАВА

Няма повече необясними депресии и липса на енергия, която, колкото и да се стараеш, шоколадът няма да ти върне. Слънчевите лъчи ни правят по-жизнерадостни и вече нямаме нужда да давим страданието си в калорийни бомби. Дава ни се повече възможност за активности извън дома, а ако някой ме попита кой е най-ефективният начин за сваляне на килограми, винаги бих казала, че това са разходките. Няколко допълнителни минути движение на ден бавно, но славно те водят до мечтаното тяло.

Ключът е постоянството.

ПОЛЗАТА ОТ ВИТАМИН D

Почти е доказано, че има връзка между наднорменото теглото и недостига на витамин D. Не е нужно да се тъпчеш с моркови (както ни учеха като деца), за да си го набавиш. Достатъчно е да изнесеш любимото си четиво на разходка или да се помотаеш из градските паркове. Ако търсиш наистина вълшебен начин, за да отслабнеш, довери се на слънчевите лъчи, които са в изобилие в този сезон поне докато не дойдат дъждовете.

Ако имаше кой да те накара насила да излезеш на разходка или да отнеме от треперещите ти ръце онези шоколадови бонбони, които обожаваш… оу, такъв човек има и това си само ти. Казват, че нещата, които наистина си струват, отнемат време и усилие. Но през пролетта всичко става толкова лесно. Наслаждавай се на хубавото време, усмихвай се повече и наблюдавай какво се случва.

Как звучи спортния булгаро-английски разговорник?!

5 неща, които губим със смяната на времето

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *