И НАГРАДАТА ЗА НАЙ-ГОЛЯМ ИДИОТ ОТИВА ПРИ…

Има голяма разлика между това да си глупав на квадрат и глупав до смърт!

0 коментара Сподели:

Всички познаваме изключителни тъпаци и дори без да си признаваме,и ние нерядко сме били в тази роля. Има една порода идиоти, които обаче са толкова специални, че им е посветена цяла награда. Наградите „Дарвин“ в своята демо версия стартират през 1985 г., когато започват да се събират и разказват истории за хора, загубили живота си по изключително безумни и същевременно забавни начини благодарение на глупостта си. А вече официално начало наградите получават през 1994 г. в интернет, като се присъждат най-често пост мортем и дават своята признателност на хора, които са направили огромна услуга на генетичния фонд на човечеството, умирайки по особено тъп начин.

За да си потенциален номиниран за тази така „почетна“ награда, трябва да отговаряш на няколко условия: да си умрял или да си останал стерилен, вследствие на изключително „умни“ постъпки от твоя страна и да не си оставил наследници.

Наградите са наречени неслучайно „Дарвин“, защото създателите им смятат, че хората, номинирани за тях, са живото доказателство за теорията на великия учен за естествения подбор. И в следващите редове ти представям любимите си носители и номинирани за наградата, които за жалост са оставили следа в историята благодарение на своята тъпота.

ИСТИНСКИЯТ МЪЖ
През 1996 наградата се присъжда на полския фермер Кристоф Азнински, който решава да докаже, че е най-силният мъж в Европа, като отреже собствената си глава. Според официалните полицейски доклади на г-н Азнински и неговите приятели след обилно количество алкохол им хрумнала гениалната идея да се съблекат голи и да си направят импровизирано състезание по мъжественост. Първоначално започнали да блъскат главите си в замразени зеленчуци. Но след като един от тях решил да вдигне мизата, като си отрязал крака с електрическа резачка, Азнински приел предизвикателството и се заел да го надмине, отрязвайки главата си. Излишно е да казваме, че успял.

След инцидента един от участниците коментирал по следния начин: „Най-смешното е, че когато беше млад, обичаше да облича бельото на сестра си, но умря като истински мъж.“

Аз оставам без коментар, за вас не знам…

ИЗОБРЕТАТЕЛЯТ
През 2004 г. италианецът Фабио напуснал работата си във ферма за щрауси и станал шофьор на камион, за да има повече свободно време за своето хоби да изобретява шпионски джаджи. След поредица неуспешни опити и дълги безсънни нощи той най-накрая измайсторил нещо. Докато бил в заведение с приятели, решил да им се похвали с изобретението си – пистолет само с един изстрел, който умело бил замаскиран под формата на писалка. Докато гордият Фабио показвал изобретението си, другите не му повярвали и го взели на подбив. Той, ядосвайки се, решил да им демонстрира, че работи, като го насочил срещу главата си. За негова радост и тъга, писалката проработила, Фабио се самозастрелял и умрял. На това му се вика изобретение един път!

ЖЕРТВА НА МОДАТА
През 2006 в Лестър, Великобритания, 33-годишният Дарън бил открит в апартамента си мъртъв, намушкан множество пъти с нож. За изненада на полицаите на местопрестъплението нямало никакви следи от самозащита или признаци, че това е самоубийство. След разговори с близките на Дарън се оказало, че наскоро той си бил купил ново кожено яке. Незнайно защо решил, че е резистентно на намушкване с нож и убеден в това, започнал да го изпробва. За жалост то не издържало теста.

ДА УМРЕШ ОТ КЕФ
Майкъл Уарнър (58 г.) цял живот бил почитател на чашката. Но когато му открили рак на гърлото, той трябвало да спре да пие, защото било изключително болезнено. Но това не отказало Майк от любимото му занимание. Той открил начин да заобикаля установената практика за пиене, като приемал алкохола анално във формата на клизма.

Майк обаче не съобразил, че приемайки пиенето по този начин, то в пъти засилва ефекта си.

За това решението да си направи клизма с 1,5 литра шери се оказало много неточно и последното в живота му. Като бонус преданата му съпруга била привлечена като съучастник в непредумишлено убийство, защото решила да му помагала в това начинание. Както са казали хората, кеф цена няма.

РИБАРИ
През 1999 г. в Киев, Украйна, 43-годишен мъж решил да пробва по лесния начин да лови риба. Вместо да хвърли въдицата и да вади рибите една по една, за по-ефективно той използвал ток. От къщата си пуснал кабел, по който течал ток, в близката река и рибата започнала да изплува постепенно. Въодушевен от улова си пишман рибарят се заел бързо да събере рибата. Забравил само да извади преди това кабела и последвал участта й. По ирония на съдбата се оказало, че мъжът решил да лови риба с цел да си направи тържествена вечеря по случай една година от смъртта на тъща му.

Подобен злощастен риболов няколко години по-късно през 2001 г. се осъществил в Китай. 23-годишен младеж умрял след консумация на отровна риба. Оказало се обаче, че рибата бил отровил самият той, пускайки токсична смес (по съвет на приятели) в близкото езеро с цел по-лесен улов.

Както са казали хората, най-доброто отмъщението се сервира студено.

ВСЕПОГЛЪЩАЩОТО АКО
През 2014 голяма трагедия сполетяла едно малко полско село с население 160 души. Най-удивителното е, че виновник за тази трагедия била една септична яма. Тя погълнала цели 7 човека. Първата жертва бил шофьорът на трактор, който бил нает да изпразни ямата в специално предназначен за това резервоар. От отделянето на огромното количество токсични газове обаче той загубил съзнание и паднал в ямата. Шестимата починали след него били добри съселяни, които се притекли един след друг на помощ на падналите в ямата преди тях, но всички били последвани от трагичната съдба, а именно изпадали в безсъзнание от изпаренията и били поглъщани от ямата. Цели 5 процента от населението на селото станали жертва на този трагикомичен случай. За щастие седмият, притекъл се на помощ, успял да оцелее, нищо че и той паднал в ямата. Това станало благодарение на факта, че бил изваден с усилията на дошлите пожарникари.

WARNING: Не правете нищо от гореописаното вкъщи, на улицата или където и да било другаде, ако ви е мил животът и ако не държите и вие да сте носители на наградата!

КЛИКНИ ТУК, КЪДЕТО ТИ ПРЕДСТАВЯМЕ И НАЙ-НЕЛЕПИТЕ ФОБИИ!

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *