BEING VEGAN И ДРУГИ ПОРОЦИ

Кой обича салам? Сатаната, металистите или Хитлер...

0 коментара Сподели:

Тероризмът е най-лошото нещо на този свят. По-лоши от него са само радиацията, бежанската криза, контрабандата, епизодите на „София ден и нощ“ в последните два месеца и моите текстове в Go Guide.

Има и още нещо, което разтърсва съвременното общество повече и от изравнителните сметки за парното. Уикипедия го дефинира като начин на живот, според който човек живее, без да участва в експлоатацията на животни. От това следва веганите да бъдат пълни вегетарианци, които не само се хранят изключително с растителни продукти, но и не използват продукти, пряко или косвено получени от използването на животни.

Нямам нищо против веган идеите, дори адмирирам хора, които са достатъчно дисциплинирани и целеустремени и спазват режим според убежденията си. Имам против натрапването му като подвиг, достоен за орден „Стара планина“.

В тази връзка и споменавайки хранителните режими, наближава Великден. Уважавам хората, които спазват поста преди големите християнски празници. Някои се лишават само от месо, други се подлагат на пълен пост, а аз вече 28 години се лишавам от секс.

За първи път чух за веганството, когато мой приятел ми посочи тийнейджър с емо стайлинг, който разглеждаше съдържанието на пакет чипс така, сякаш разбира какво са наситени мазнини, хетеробиополимери и т.н. Следващия път, в който го засякох, беше при пародирането му в „Скот Пилгрим срещу света“.

Не ти се сърдя, че не си го гледал, филмът е уникален, но единственият начин да попаднеш на него е по случайност. В него Скот се бореше срещу бившите гаджета на настоящата си приятелка и един от враговете му беше мъж, придобил суперсили, след като завършил Vegan academy.

В крайна сметка го надви с хитрост, като го прилъга да консумира млечен продукт. За да бъде пародията пълна, на мястото веднага се появи Веган полиция, която го арестува за нарушението му.

Има един виц, който циркулира из социалните мрежи като цитат от Паулу Коелю. „Не е нужно да питаш някого дали има iPhone. Рано или късно той сам ще намери повод да ти го покаже.“

Така и различни звезди от родния шоубизнес, без да ги питат, намират за нужно да споделят по интервюта, че са вегетарианци, а пък половинките им са направо вегани. Такива включвания ми приличат повече на сектантски проповеди, отколкото на привличане към по-здравословен начин на живот. Дори смятам, че СЕМ трябва да въведе нов индикатор. Внимание! В програмата има веган промотиране!

И все пак като изтъкнат последовател на тезата, че толерантността ще спаси света, ако преди това, разбира се, не го погуби, предлагам следните нововъведения и привилегии:

• олимпийски игри за вегани;
• постоянна квота за вегани в парламента;
• новинарска емисия за вегани;
• абонаментни планове с неограничени минути от мобилните оператори… за вегани;
• промоционални пакети за екскурзии в чужбина за двойки вегани;
• еко винетки за вегани;
• пускане в пространството на слух, че Ванга е казала: „България ке се оправи, кога веган поведе народа.“  

Стига толкова, че докато прочетеш това, минаха 4 минути. За някого някъде това са 4 минути, в които не е говорил с никого за това, че е веган…

НЕ ПРОПУСКАЙ ДА ПРОЧЕТЕШ РАЗМИСЛИТЕ НА АНДРЮ ВЪРХУ РОДНОТО ТЕЛЕВИЗИОННО ТВОРЧЕСТВО, ПАК НЯКЪДЕ ОКОЛО 4 МИНУТИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *