JAMESON ПРЕДСТАВЯ: ЛЮБИМИТЕ ФИЛМИ НА БОЙКО КРЪСТАНОВ

Какво обича да си преговаря един от най-добрите и непрекъснато работещи български актьори в момента

0 коментара Сподели:

Бойко Кръстанов не иска да се ограничава само с пет имена и го е яд за Звягинцев, Макуин, Финчър, Нолън и Антониони. Забравям още поне петдесетина имена, но все пак вижте Седмият печат на Ингмар Бергман и Торинският кон на Бела Тар. После ще ми благодарите.

Догвил (2003)

Dogville

Споделям по един филм от любим режисьор. Избирам Догвил заради условността, документалния стил и безкомпромисните актьорски изпълнения. Макар Емили Уотсън и Бьорк да правят зашеметяващи роли в Порейки вълните и Танцьорка в мрака, Догвил е безусловен шедьовър във всяко едно отношение. 

Изпепелени от слънцето (1994)

Burnt by The Sun

Тук мога да сложа Сибирският бръснар и Незавършена пиеса за механично пиано, но се спирам на Изпепелени от слънцето, защото не познавам човек, на когото да не му харесва. Руски в най-хубавия смисъл на думата. Класика от челните места в класациите на публика и критика. 

Сталкер (1979)

Stalker

Да избера само един от шедьоврите на Тарковски е трудна задача. Неговият живот и творчество (никога две отделни неща) са история за страдания и саможертва. Андрей Тарковски създава многопластови шедьоври, които се гледат по няколко пъти в различни етапи от живота.

Празненството (1998)

Festen

Томас Винтерберг е един от създателите на авангардното филмово движение Догме 95. Празненството се концентрира изцяло върху сценария и актьорското присъствие. Гледайки го, човек потъва дълбоко в неговия свят и се чуди защо всички други филми не ги правят по същия начин. 

Животът е прекрасен (1997)

Life is Beautiful

Роберто Бенини. Самото споменаване на това име е достатъчно. Ако все още има някой, който не е гледал Животът е прекрасен, нека първо си посипе главата с пепел, после да си вземе един-два пакета носни кърпи и след това бързо да гаси лампите.

Бойко Кръстанов играе в ТВ сериала Под прикритие и театралните постановки Зимна приказка (Сфумато) и Възвишение (Драматичен Театър Пловдив).

 ВИЖ КАКВО ГЛЕДА СЪЗДАТЕЛЯТ НА НАЙ-ДОБРИЯ БЪЛГАРСКИ САЙТ ЗА КИНО OPERATION KINO


Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *