GO SPORT: ИЛКО ИЛИЕВ

Разпит за изкуството с лекота да преодоляваш всякакви препятствия...

0 коментара Сподели:

Ако знаеш какво е паркур и имаш поне малка идея какво се случва с този спорт у нас, то със сигурност си фен на днешния ни герой. По възможно най-бърз, плавен и тих начин той се материализира при нас за целите на това интервю, а ние го разпитваме за изкуството с лекота да преодоляваш всякакви препятствия. Чети нататък…

Каква е разликата между фрийрън и паркур?
Паркурът е ефективно движение. В него няма нищо излишно от необходимите движения, за да стигнеш от А до Б. Всяка крачка е премерена, всяко движение бързо и чисто. Фрийрънът е фрийстайл. В него има елементи
от паркур, гимнастика, брейк, всичко. Цени се креативността и плавността.

Каква е философията на твоя спорт?
Паркурът изгражда много позитивни черти в човека. Спортът развива тялото, рефлексите, развива доста успешен характер, свързан с това да си сдържан, балансиран, да преодоляваш проблеми. Фрийрънът и паркурът са доста груби спортове, свързани със сериозно натоварване, търкания, рани, така че спортът определено не е за ревльовци.

Къде предпочиташ да тренираш – в градски условия или в природата?
Където има по-малко хора. Зависи и на каква вълна си и какво точно ти се прави. Може да има определен трик, който заучаваш, и избираш средата според него.
А може и просто да си на фрийстайл и избираш мястото

Кои са любимите ти места за фрийрън в градска среда?
Може би Зона Б5 и Лозенец, тъй като са доста начупени и предлагат доста интересни елементи за тренировка. На НДК, както и градинката пред него, но обикновено има доста хора, освен през по-студените дни.

Какви „екстри“ има още в този спорт?
Пътуването, приключения­та. Срещите с нови хора. Общността е може би един от най-важните елементи, за да се поддържа интересът на човек към един спорт. Да бъде мотивиран и да прогресира. Това е и една от основните причини да създадем www.thisisleap.com.

  А ПЪК ПАЦО ДИМИТРОВ РАБОТИ ЗА NBA, ВИЖ КАКВО НИ КАЗА ТОЙ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *