ДА СИ ОБЛИЖЕШ ПРЪСТИТЕ – НАЙ-ВКУСНИТЕ ПРИЛОЖЕНИЯ

В джобчето ти дрънкат гурмета и бургери

0 коментара Сподели:

След като вече има приложения за почти всичко, което се сетиш, съвсем естествено смартфоните намериха своята употреба и в кухнята. Вече е много оld school да разгръщаш готварски книги, даже и четенето на рецепти в нета остаря. Затова ти представяме няколко готварски приложения,  които ще ти помогнат да станеш кулинарно гуру за нула време.

Yummly
Над 1 млн. изтегляния

Yummly се намира на челното място сред другите вкусни приложения и това не е никак случайно. Принципът, на който работи, е прост, но ефективен. Докато разглеждаш рецептите (които са придружени с изкушаващи снимки и едва се въздържаш да не оближеш телефона), натискаш Yum за тези, които ти харесват. След 5 избрани ястия приложението започва да ти представя други подобни рецепти на база на твоите предпочитания. Можеш спокойно да сложиш в отделна графа, ако имаш някакви алергии или диетични ограничения, и предложенията за нови рецепти ще бъдат съобразени с тях. Можеш да търсиш рецепти по ключови думи, както и да разглеждаш своите yum-ита – т.е.  харесаните от теб рецепти. И като допълнителен бонус идва опцията да си направиш списъци за пазаруване за седмицата на базата на рецептите, които си избрал.

BigОven
Над 1 мил. изтегляния

“Голямата фурна” предлага повече от 350 хил. рецепти, които можеш да търсиш както по ключова дума, така и по различни показатели, като националност, сезонна кухня, гурме и т.н. Различното на приложението е, че то служи като своеобразен готварски органайзер, защото с него лесно можеш да си направиш примерно меню за седмицата, като избираш различни рецепти. В допълнение можеш да споделиш любимата си рецепта, както и да напишеш ревю на това, което вече си опитал.

Food network in the kitchen
Над 1 мил. изтегляния

 

Това е приложението на американския телевизионен канал Food network, което поставя в ръцете ни рецептите на знаменитите готвачи от канала. Макар тази телевизия да не е позната по нашите ширини, приложението си заслужава. Нови рецепти се добавят всеки месец и потребителите могат да преглеждат хиляди рецепти, снимки и видео, така сякаш готвиш с личен професионален готвач в собствената си кухня. Опциите за търсене са разнообразни – по готвач, съставка, сезонна кухня, интернационална кухня и др. Специален раздел ни показва най-популярните рецепти в момента, а като бонус идват конвертори и таймер за готвене.

Eating Well Healthy in a Hurry
Над 10 хил. изтегляния

Приложението е дар небесен за всички вечно бързащи хора, като им предоставя здравословни, бързи и лесни за приготвяне рецепти. Безплатната версия ни дава над 200 рецепти, които се приготвят за по-малко от 45 мин и са гарантирано добри за нашето здраве. Рецептите са сортирани по вида хранене, а потребителите могат да търсят по основна съставка или време за приготвяне. Като бонус трябва да отчетем показването на хранителната стойност на даденото ястие, а като минус ограничения брой рецепти. Можеш да обогатиш колекцията си от рецепти, като си ги купиш допълнително.

Paprika Recipe Manager
Над 10 хил. изтегляния

Това приложение е перфектният помощник да направиш своята дигитална готварска книга. Вграденият браузър позволява лесно да търсиш рецепти онлайн и да ги закачиш в готварската си книга или ръчно да ги въведеш и да ги редактираш при нужда. След като качиш рецептите, можеш да ги организираш в различни категории и приложението предлага автоматично генериране на списък с нужните хранителни продукти. Има също специални таймери, които можеш да задействаш бързо и лесно, докато готвиш. Приложението предлага още преоразмеряване на съставките, ако решиш да промениш големината на ястието. Като минус отчитаме факта, че приложението е платено, но цената от 11 лв. си струва.

Tender
Над 10 хил. изтегляния

Това е Tinder за храна. С приложението се работи лесно и с негова помощ откриваш и можеш да се насладиш на безброй разнообразни рецепти. Ако рецептата ти допада, плъзгаш надясно, ако не – наляво, като продължаваш към следващата. Харесаните рецепти попадат в твоята готварска книга и само остава да ги приготвиш. Можеш да си създадеш акаунт, като се регистрираш или влезеш чрез Фейсбук. Освен да се насладиш на чуждото кулинарно творчество, можеш да качваш и своите рецепти и да последваш любимите си готвачи от Tender. 

Сeга ти остава само да свалиш някое от приложенията и бъди сигурен, че довечера ще блеснеш в кухнята!

МОЖЕШ ДА ВИДИШ И ОЩЕ ГОТИНИ APPS

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *