БЕРЛИН – СОФИЯ, ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ

Телепорт към минималистичния свят на Ели Цонова

0 коментара Сподели:

Ели Цонова

Когато попаднеш на Instagram профила й няма да спреш да скролваш дълго време. Гледната й точка действа успокояващо, с лекота те води за носа между Берлин и София и има онази майсторски привлекателна характерност да превръща най-простото, най-минималистично пространство в истинска градска история.

Ели Цонова събира в серия кадри Телевизионната кула, Фридрихсхайн, бизнес парка в Младост, клуб Матето, черните дънки, кръпки, соц архитектурата и бункерите, iheartberlin.de и подземните гаражи в мола и ги подрежда в нейната първа изложба в България, наречена “Между Берлин и София”. Тя ще се случи в новия коуъркинг апартамент на Малките 5 на ул. Хан Крум 3, където довечера голяма част от героите на нейните снимки, ще поцъкат с език заедно по минималистичните й творения.

Държим да отбележим, че всички снимки са правени с телефона, най-добрият приятел на човека, и са като истински телепортер, отнасящ те по покривите на сградите, от които най-добре се вижда града, или директно в някоя изоставена сграда. Задължително виж експозицията й от снимки в Instagram, за да научиш повече за нейните приключения, или пък се разходи до Малките 5, между 9 и 12 юни, за да ги видиш напечатани в голям размер и много отблизо.

ИЗКУСТВОТО В 10 СТЪПКИ
 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *