ЛЯТНА МАСАКРА, ИЛИ ХОРМОНАЛЕН МОРСКИ ДИСБАЛАНС

Тенът може да избледнее, но спомените на очевидци никога

0 коментара Сподели:

Ако душата на човек бе манджа, а месеците – географски райони със своите отличителни кулинарни практики, то най-щастливите души щяха да се забъркват в майсторските пещи на готвачите от община Юни до община Септември, област Лято. Ние сме готови да бъдем сготвени по вкуса на лятото, а ти? Но стига с толкова кулинария, че ми потече лигата. Сега малко ретроспекция.

Месец юни е кръстен в чест на римската богиня Юнона, която е съпруга и сестра на всемогъщия бог Юпитер. Очевидно още в древни времена мъдрите римляни са считали, че малко содомия през лятото не би навредила никому. Кои сме ние да опонираме на старите мъдреци. Даже тайничко ги подкрепяме.

Иначе Юнона е богиня на брака, съпружеската любов, покровителка на омъжените жени, помагачка на бременните и родилките. Като теглим чертата, излиза, че Юнона е еманация на вечната битка между морала и похотта. Или иначе казано – сърцето иска любов, а гъзът приключения. Звучи толкова юнски.

Първият месец от лятото се очертава да е доста обещаващ. Ако Ванга беше жива, сигурно щеше да възкликне:

"От юни ке си ебе макята. Чак след авгус ке отихне".

Идва сезонът на ментата на фона на свежия морски бриз и безграничната слънчева синева, изпотените чаши с узо на фона на дините и дините на фона на бикините. Но да не се отклоняваме. Черноморието се превръща в притегателен център на всичко живо. Даже и на няколко умрели англичани, които още не го знаят.

Тук е мястото да отбележим, че и българите си падат по балкони, но не буквално. Да ни извинят от Даунинг стрийт за черния хумор. Та за юни… Без значение какъв си – гастроном, астроном, парти животно, веган, дилър, рептил или масон от Великата ложа на зидарите от Горно Уйно, голямата солена бездна те зове.

Най-четената книга следващото тримесечие със сигурност ще е „На изток към Рая“. Да ни извини и Джон Стайнбек за перифразата. Нямаме нищо против пясък в обувките, стига пясъкът да е морски. През юни отварят врати всички плажни клубове по родното ни Черноморие, които цяло лято ще организират масови музикални касапници. Ще се лее истинска кръв, предимно от ноздрите.

Какаовият плаж отваря сезона още първият уикенд на месеца. Програмата им предвижда гест диджеи почти всеки уикенд, така че, ако си парти животно, задължително трябва да съгрешиш поне за ден в Содом и Гомора на българската електронна музика.

Само там можеш да станеш свидетел на истински възстановки от библейското писание. DJ-месии възкресяват хора от мъртвите под хипнотичния тон на омагьосващо техно звучене, докато обладани от музиката самодиви танцуват в пясъка, галени от лъчите на изгряващото слънце. Прибави супена лъжица добро настроение, щипка близки до сърцето ти хора, и магията наистина е пълна.

Освен всичко юни ще е и футбол. На десето число започва Европейското първенство във Франция, където участващите отбори ще мерят сили за титлата на Стария континент – осем килограма чисто сребро. Откриването ще е между отборите на Франция и Румъния на стадион Стад дьо Франс в Сен Дени.

Очертава се турнирът да е наистина взривоопасен, тъй като съществува вероятност към участващите двадесет и четири национални селекции да се присъедини още един отбор – този на Ислямска държава. Последните вече доказаха през ноември миналата година, че умеят да играят доста добре в нападение особено на френска територия. Ние стискаме палци на френските организатори турнирът да протече безпроблемно. И ако все пак има бомби, то надяваме се да са в сутиени.

Та така. Очаква ни един наистина вълнуващ месец. Без значение дали обичаш музиката, плажовете, футбола, морската храна или брането на корени от мандрагора навръх Еньовден за кармично тунинговане на близки и познати, юни е твоят месец.

Ние от GoGuide ти желаем едно наистина незабравимо лято, в което ти и себеподобните ти да намерите върховното щастие на вселенския всемир. А на нас не ни остава нищо друго, освен да начертаем картата с основните дестинации, по които да го търсиш. Бъди здрав и дерзай. И помни: тенът може и да избледнее, но спомените остават завинаги.

АКТУАЛИЗИРАЙ ПЛЕЪРА СИ С НАШАТА СЕЛЕКЦИЯ ЪНДЪРГРАУНД ХИП-ХОП ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *