ПОКЕМОН ИМ ПОКАЗА ТЪМНАТА СТРАНА

Pokémon Go подлуди потребителите и забърка някои от тях в огромни глупости, докато ловят виртуални гадинки

0 коментара Сподели:

Тази седмица всички говорят за Pokémon Go. Освен ако не живееш в пещера, вече знаеш, че това е дългоочакваната иновативна AR игра, в която играчите обикалят из квартала, докато телефоните им откриват виртуални гадинки. AR или Augmented Reality (увеличена реалност) e нова технология, при която към заобикалящата действителност се добавят 3D картинки, текст или анимация. В общи линии детска работа, ще възкликнат някои по-устойчиви хора. Уви, възрастните също се вдетиняват понякога.

Според проучване на SimilarWeb само ден след като излиза на пазара, Pokémon Go е свален на двойно повече работещи с Android устройства, отколкото приложението за запознанства Tinder. Което си е извънредна ситуация като вземем предвид, че дори природните бедствия и войните не са успявали да спрат инстинкта за размножаване у хората.

Не унивай, ако готините парчета в Tinder не отговарят на съобщенията ти. Сигурно ловят покемони.

Всъщност, горното едва ли ще ти се случи точно тази седмица, защото Pokémon Go все още не е достъпен в България. За сега приложението може да се тегли в САЩ, Австралия и Нова Зеландия. Очаква се скоро да превземе целия свят, включително и родните ширини.

Реалността обаче не е изпълнена само с игри и веселие. Много престъпници напипаха Pokémon Go и го ползват успешно, за да упражняват занаята си.

Троянизирана неофициална версия на играта плъзна из нета и създаде куп проблеми на по-нетърпеливите фенове из Европа. Фалшивото приложение изисква изпращане на есемес съобщение. Със започването на играта се стартира програма за отдалечен контрол над устройството. Така то попада във виртуалните лапи на хакерите, които свободно ползват чуждата информация и банкови данни. Затова бъди търпелив и не тегли съмнителни приложения.

Полицейските власти в О`Фалън, Мизури пък заловили четирима заподозрени в извършването на множество обири. Дотук нищо необичайно, освен факта, че бандитите използвали Pokémon Go, за да примамват жертвите си на скришни места, където да ги преджобват. Според полицаите обирджиите са добавили в играта обозначения за специални точки и предмети, водещи към определени локации. Хитрите престъпници успели да направят цели 11 удара по горната схема.

За съжаление, това не са единствените неприятни случки, свързани с играта. Миналата седмица тийнейджърка от Уайоминг успяла да открие тяло на мъртвец в реката, докато търсела виртуални животинки с Pokémon Go наоколо.

Но, както казват, каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи. Някои играчи са толкова вглъбени в лова на покемони, че напълно изключват от заобикалящата ги среда.

Един потребител на сайта Reddit споделя, че само час след като приложението е пуснато на пазара, му се наложило да отиде в спешното. Докато зяпал в екрана на телефона си, човекът паднал в канавка и си докарал фрактура. Разбира се, казал на доктора, че се е контузил докато разхождал кучето си. Все пак звучи доста тъпо да се нараниш при игра с покемони. Особено, когато си на 40. Технологиите от край време правят някои хора уязвими, но изглежда, че Pokémon Go пренася нещата на друго ниво.

Все пак трябва да отбележим и нещо добро в Pokémon Go. Освен забавна и пристрастяваща, играта е и истинско фитнес преживяване. Няма как да седиш вкъщи и просто да цъкаш. Геймплеят изисква от теб да излезеш навън и да обикаляш из квартала. Картинките с мотивационни цитати върху перфектни спортни тела не успяха да ни накарат да се размърдаме, за да влезем във форма, но това приложение май ще успее.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *