ЗА БАРЧЕТАТА И МАРЧЕТАТА

От тая музика нещо не те виждам...

0 коментара Сподели:

Плажен бар, танци манци, полъхва онзи бриз и ни дава успокоение, че сме на правилното място. Музиката е важна, понякога, всъщност често…всъщност зависи…

Барчетата са раят на този свят, особено тези на плажа. Марчетата не разбират това. За тях барчетата са място за показване на токчетата. За тях целият този пясък е само досада и тези дървени дъски навсякъде – няма ли поне пътека или килимче, нещо… Опитва се да нацупи уста, обаче се сеща, че така не е красиво…" Ко да пия да ма дигне…" – мисли си тя, защото въпреки голямото тръбене, че било много хубаво на плажно барче, тя нещо не чувства така желаната еуфория. Марчетата започват да се питат една друга – ко да пия, ко да пия?

В същото време плажен "браааат" е притеснен дали всички, ама абсолютно всички плочки са на показ – да не би да е задържал вода от снощния джин и сега, както се казва- "костенурката да се е скрила".

Аз съм потисната, може би съм марче със своите плажни драми на плажното барче. Притесняват ме плочките и/или плоскостта на коремите наоколо – мисля си, че може би има някаква тайна, супер ефективен метод за плосък корем, от който резултатът са божествените тела около мен. Няма начин – марчетата са струни, "браааат"-младежите също не лъжат. Някак неестествено е. Ох, пак драма, плажна! Ко да пия да ма дигне?

И тогава я чувам – музиката на барчето! 

Тя се хвърля бясно и хваща хоризонта, след това бялото на вълните, след това два облака и синьото небе. Заплита се в косата ми кара сламата на чадъра да затанцува.

И ето на…

Започвам да виждам различни неща и спирам да забелязвам други. Започвам да обичам. Всички ги обичам. И мене си. И света, и плочките. Ставам голяма или по-скоро по-висока. Има трепети във въздуха, които разбиват на пух и прах твърдия свят или значението му. Някои наричат тези трепети магия от ритъм. Аз ги наричам "….. Кефа".

С музиката Барчетата стават beach bars, марчетата стават – "опасни" и всички сме в плен на лятото, защото го погледнахме отвътре и отгоре.

Thank you for the Music, казах.

В този ред на мисли ти пускаме новото от Massive Attack и те призоваваме да се отпуснеш върху водата. Ако не си на плажа, няма грижи – парчето има супер силата да те прати, където му кажеш.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *