TO DO LIST ЗА АВГУСТ

Още малко наклон в живота или засилка на щастието

0 коментара Сподели:

Алоха! Стоиш пред виртуалното лице на пътеводителя на галактическия стопаджия, който има за цел да те навигира към най-качествените локации в родното ни (г)астрономическо и клубно време-пространство. Преди да излетим, настани се удобно, поеми глътка свеж августовски въздух и се отпусни, защото се намираш в един от най-готините месеци, познати на човечеството. Август е! Месецът на свободата, която те кара да се чувстваш като плажна песъчинка, полюшвана от галещия морски бриз на фона на гмуркащия се в морето залез; или просто на фона на чифт цици, ако щеш. И преди да си се потопил напълно в тази идилия, по-долу ти предлагам списък със задачи, които би могъл да свършиш в името на едно незабравимо или безпаметно лято, в зависимост от предпочитанията ти. Колеги, музика:

НА КЪМПИНГ ИЛИ ПАЛАТКА
Ако си падаш по натюрел изживяванията и предпочиташ да си по-близо до природата, маркирай си задачата като приоритетна. Честно казано, почивката на къмпинг или палатка ни се струва за предпочитане пред конвенционалното нощуване в къщи или хотели поради ред причини. Първо, битуването в морския пясък и под сянката на зелено-сините смокинови дървета със сигурност ще преформатира твърдия ти диск и ще те предразположи към изпускане на парата; второ,

таванът на нито една хотелска стая или бар не може да се сравни със звездното небе през лятото, което те наблюдава отгоре с цялата си мистичност и необятност, докато поркаш или правиш „Секс на плажа”. Под правиш нямаме предвид коктейли.

НОЩ НА ПЛАЖА
Ако все пак си решил да нощуваш в „нормални условия”, винаги можеш да отделиш с приятелите си една нощ на плажа, в която да пиете бира, да танцувате около тлеещия лагерен огън или да обсъждате общественозначими теми, като миграцията на членестопръстчестата богомолка или ползите при мъжете от секса без препуциум. На плажа можеш да се окажеш и неумишлено, ако по една или друга причина се събудиш там, без да си го планирал. Макар че не е много приятно, именно така се създават незабравимите спомени: например как си се събудил на плажа от странно вибриране в гащите по време на утринния портокалов изгрев и песента на чайките; впоследствие ще се окаже, че в състояние на алкохолен делириум предвидливо си настанил телефона при пениса си от страх да не те ограбят, докато спиш. Какво да кажем – щом звъни, вдигай го!

СЛЪНЧАКА ЧАКА
Въпреки че курортът заприлича повече на зоологическа градина за ретроградни хомо сапиенси от цяла Европа, отколкото на почивен курорт, Слънчев бряг остава каквото беше – основна клубна арена на Черноморието, където можеш да станеш свидетел на безмилостни музикални маратони, дирижирани от световноизвестни артисти. Ако не другаде, там е мястото за прекарване на една незабравима нощ, която, в зависимост от наличните вещества в кръвта, може да се превърне в безсънна седмица. Обикновено партито продължава, докато сенките под очите ти не започнат да влизат в ноздрите, които по стечение на обстоятелствата са се превърнали в черни дупки, поглъщащи заобикалящата ги материя.

В нощи или денонощия като тези всичко е възможно – от лов на непълнолетни покемони, през пиене на шотове с водка, доматен сок и бахур от нечии услужливи цици, до ръкопашен бой с травестити. Тъжното е, че не се шегуваме.


СРЕД ПРИРОДАТА
Родното Черноморие предлага уникални пейзажи и главозамайващи местности, които е задължително да посетиш поне за ден. След като прекараш нощ или седмица като описаните по-горе, определено ще имаш нужда от една приятна разходка, която да освободи малко токсини от тялото ти и в същото време те зареди с енергията на чутовната красота на природните ни крайморски дадености. Южното Черноморие например предлага безброй туристически пътеки, лъкатушещи между сгушените ридове на Странджа и малкото останали диви плажове там. Бегликташ, Варвара, Синеморец са само някои от местата, които си заслужава да посетиш, особено ако си падаш по дзен културата или усещаш, че трябва да си смениш маслото на чакрите. Едно е сигурно – никой не лекува така, както природата.

ГОЛИ ДИБИДЮС
И за да е едно наистина цветно лято, бихме ти предложили да прекараш поне един следобед на някой обезлюден див плаж, където да обикаляш наоколо само по усмивка. Не го отричай като вариант, особено ако никога не си опитвал да запознаеш голото си дупе с галещите лъчи на потъващия в морето августовски залез. Защо да го правиш ли? Заради свободата, Санчо. Свободата и чувството на единство между човек и природа. И пясък в дупето.

Това е от нас. А на теб ти остава да изживееш едно наистина пълноценно и щуро лято, спомените за което да те топлят и през зимата. Така че не губи време. Адиос и наслука!

В допълнение към енциклопедичния ни труд за айляка – Go Sport: Да ти върви по вода!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *