Лятото завършва с театър и джаз

Завършекът на лятото трябва да е не по-малко грандиозен от самото лято

0 коментара Сподели:

Сезонът на фестивалите из България намира своята кулминация и завършек с „Аполония“ в началото на септември. Ако си в Созопол между 3 и 10 септември можеш да очакваш театър, музика, филми, литературни четения и събития. Какво ще откриеш там се опитахме да съберем накратко:

ТЕАТЪР

Театралната програма е основата на фестивала „Аполония“. Тази година организаторите са избрали постановките „Пилето“, „Времето е спряло“, „Ничия земя“, „Последен квартет“, „Пурпурният остров“, „Кредитът“, „Бел Ами“ и „Мир Вам“. Представленията ще се играят всяка вечер от 18.30 или 19.00 на основната сцена.

КИНО

Освен осемте постановки, на фестивала ще имаш възможност да видиш и осем нови български филма – документални и игрални. Сред тях са „Жажда“ на Светла Цоцоркова, новият филм на създателите на „Урок“ – „Слава“, както и „Каръци“ на Ивайло Христов. Освен тях ще можеш да гледаш и документалните „Ботев в сянката на паметника“ и „Да обичаш Кармен“ и игралните „Сняг“, „Прокурорът, защитникът, бащата и неговия син“ и „Маймуна“ с Леонид Йовчев.

ЛИТЕРАТУРА

Литературната програма на фестивала ще изобилства с четения, представияния на книги и изкуствоведски обсъждания на проблемите в литературата. Част от програмата са теми като „Островите и полуостровите на Пенчо Славейков“ и „Премълчаното и разказаното в документалния театър на Възкресия Вихърова“.

ИЗЛОЖБИ

В художествената галерия в Стария Созопол на твое разположение всеки ден между 1 и 10 септември ще бъдат седем изложби – графика, живопис и фотография.

МУЗИКА

Музикалната програма на фестивала ще включва джаз и класически музикални събития. Концерти, рецитали и джаз вечери ще изпълват Созополските нощи с мечтания и танци, така че ако си решил да завършиш лятото подобаващо, „Аполония“ ти дава идеална възможност да го направиш.

Пълната програма на фестивала можеш да намериш на сайта.

Не страдай, че лятото свършва. Пътят е дълъг и сюжети дебнат отвсякъде.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *