И баба ти го е правела

Продължаване на поколението и други обстоятелствени пояснения

0 коментара Сподели:

И баба ти е излизала по срещи. Едва ли е убивала скуката в самотните нощи с чаша вино и невротично цъкане из tinder. Не че ти го правиш де…  И тя е правела секс, въпреки че едва ли ще ти каже, че се е наслаждавала, защото по-важно е било да се осигури продължение на поколението. А твоето нощно шкафче напомня специалния рафт в аптеката, където се крият чудесата на безопасния секс.

Та си мисля… колко ли са се променили любовните отношения през изминалите десетилетия.

СРЕЩИ

Началото на ХХ век
Внимание дами, шансовете ви да омагьосате кралска особа клонят към нулеви.

Но пък няма да се притеснявате, че може да ви резнат главата поради невъзможност да родите мъжка рожба. Горката Ан Болейн, всичко друго си й е било наред.

Родителите ти отчаяно търсят съпруг с големи възможности, но през този период жените ще се светнат, че има любов извън уредения брак. Да живее жената бунтар!

Средата на ХХ век
Хем си готова да се впуснеш в почти невинни отношения с мъжкия пол и се оказва, че мъже просто няма! Или воюват за страната си, или са се върнали от фронта с трайни увреждания. Или са влюбени в някоя мила сестра, която е лекувала раните им. Хемингуей и сестра Агнес не са открили топлата вода? Но ако се позоваваме на фактите, ще се окаже, че тези любови често отминават след края на войната.

90-те години на ХХ век
Клуб 54 вече е затворил врати, но съвременниците му дълго ще помнят шума и содомията, които са го придружавали. И така клубният живот тепърва ще се развива. А и срещите заедно с това. Заражда се практиката, по-късно позната като лов на мъже. Най-секси пичагата, който те заговори, е твоят човек. Поне за вечерта, пък на другия ден ще му мислим.

XXI век
Освен че търсиш мъже чрез познатата практика – по баровете, също и излизаш с приятели на приятели, на приятели. Освен това ходиш на слепи срещи, заговаряш готини типове в метрото, излизаш с по двама-трима наведнъж, за да опипаш почвата, и така и не се застояваш с един, защото има твърде много риба в морето.

СЕКС

Началото на ХХ век
Само да си помислиш за секс, и веднага чуваш гласът Божий в ушите си, който те призовава към въздържание. Ако страстта се окаже толкова силна, че вече не можеш да стискаш… и така, следващият път, в който правите секс, е след брака. Помниш ли Мари и Франк Бароун от Всички обичат Реймънд? По-големият им син се оказа продукт на силната страст и непознаването на презерватива. След случайното забременяване те трябвало да се оженят. За сравнение: за Рос и Рейчъл не беше задължително да слагат брачните халки. Само казвам.

Средата на ХХ век
Дори и секси, освободените жени все пак спазват известно благоприличие в мъжка компания и знаят кога да държат краката си заключени като обществена тоалетна в ранните часове на деня, когато най-много ти трябва.

А мъжете се молят за удоволствието от втора база, както синоптик се моли за дъжд в края на слънчев ден само за да се окаже вярна прогнозата му.

90-те години на ХХ век
И докато Кари Брадшоу разбира от секс и не се страхува да пита, всички ние се научихме да опитваме от сладостта на Голямата ябълка. Като например: как да станеш успешна жена, докато списъкът на любовните ти завоевания расте като мъжко его в момент на върховно удоволствие. И как да гледаш на секса не само като на интимен момент между двама (или повече) души, но и като начин да си  направиш кефа, да повишиш самочувствието си, без да се налага да се кълнеш във вечна вярност.

XXI век
Правите го навсякъде, с всеки и изобщо за модерния човек почти няма тайни, що се отнася до секса. Знаем всичко за безопасния секс и даже понякога го практикуваме. Срещаш един Барни Стинсън, докато кротко си пиеш сама в бара, и на другия ден може и да не ти пука, че няма да ти звънне, нали си си прекарала добре. А и по-всяка вероятност не е първата ти подобна забивка.

БРАК

20-те години на ХХ век
Омъжваш се за симпатичен младеж, способен да те издържа. Бракът е търсеното спокойствие в живота ти. Вече не се тревожиш, че си смятана за стара мома само на 20 години. Зависима си от един мъж, но още не знаеш колко разрушително е това. Класическата картинка на бременната жена, махаща след влака, попиваща с кърпичка останките от семейната идилия. Той заминава на фронта, ти го чакаш като вярна съпруга. Да не дава господ да се загледаш по градинаря на съседката, после ще те разнасят из целия град.

90-те години на ХХ век
Жената гради кариерата си, но обществото не я приема за пълноценна, защото няма съпруг. Започва се едно търсене… през това време целуваш по някоя и друга жаба нощем, за да провериш дали моногамията е твоето нещо. Научихме се и как да не обръщаме внимание на определението мръсница, докато се наслаждаваме на плътските удоволствия с пълна сила.

XXI век
Бракът е отживелица. Хората предпочитат да живеят на семейни начала и така да отглеждат децата си. Разводът също съществува като опция за тези, които са се осмелили да минат под венчилото и са съжалили за това. Както вече споменах, дори и едно дете не може да ви накара насила да наденете хомота.

Да, сексът, любовта и връзките не са това, което бяха. Дали става въпрос за еволюция или деградация, оставям на вас да прецените. Независимо за кой век или десетилетие става въпрос, на никого не му е било лесно,що се отнася до преследването или бягането от чувства. Нямам търпение да видя какво ще става в следващите двадесет години. Дотогава – обичайте се и да не ви пука.

Слушай баба си!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *