Култови филми оживяват пред очите ти

Jameson Cult Film Club претворява в реално време емблематични ленти. Познай кой е следващия филм и спечели покана за зрелището

0 коментара Сподели:

Кино в парка, филми пред блока ти, всякакви наградени европейски ленти, от които да си избираш… Трябва да признаем, че доста ни разглезиха в последно време и стандартните кинозали вече ни се струват прекалено скучно преживяване.

Нещо като Jameson Cult Film Club трябваше да се случи, за да почувстваме отново еуфорията от гледането на филм. Защото, ако си част от клуба, ти не просто гледаш – а преживяваш всичко с героите.

Миналата година попаднахме на нелегален боксов мач измежду крадци на диаманти, бесни гангстери и екшън на живо. Жестоката кино инициатива ни постави по средата на случващото се, където мирише на димящи варели, на дюнери и хот-дог от истинската улица с магазини на амбулантни търговци, а боксовия мач, точно като в „ГЕПИ“, наблюдавахме с чаша уиски в ръка.

И понеже в годината култови ленти се пресъздават само веднъж, чакаме събитието като Нова година и най-вече тръпнем в очакване да разберем коя е класиката, която ще оживее пред нас този път.

Загатнали са ни само, че ни предстои да се разходим из сцени на Куентин Тарантино, което е и единственият жокер, с който ти разполагаш. Един от позналите култовата лента, която предстои да бъде пресъздадена, ще спечели 2 покани за прожекцията на 8 октомври.

Имаш време едва до 28 септември да се поровиш из филмографията на емблематичния режисьор, чиято запазена марка са сцените с много насилие, жаргонен език и иронията в персонажите.

В историята на Jameson Cult Film Club са незабравимият „Оркестър без име“ и шедьовърът на Гай Ричи – „ГЕПИ“. Хвърли един поглед на видеото от втората лайв екранизация, но предупреждаваме, че ще броиш дните до 8 октомври, когато е третото издание на инициативата.

Показахме ти и 5-те култови филма за Александър Сано.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *