В София през уикенда – 4-6 ноември

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Музика, дискусионни форуми, изкуство, базари, а този път нещо и за софтуерните фрийкове. Обичаме уикенди, наситени с такива колоритни събития, които пълнят торбата ни с културни съкровища и правят последвалата работна седмица с една идея по-поносима.

SOFIA FUSION FESTIVAL
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 19.30, SOFIA LIVE CLUB

Третото издание на Sofia Fusion Festival ще ни срещне с млади български групи, с добре известните в джаз и етно средите Калин Вельов, Нина Николина, Павел Терзийски, Стоян Роянов Я-Я, Мирослав Иванов, както и с формации от няколко държави. На 4 ноември на сцената ще се качат Foltin, Paraplanner, Pendara Ethno Project и So Called Crew. По покана на фестивала на 5 ноември за първи път в България ще чуем дуото на сибирския композитор и мултиинструменталист Nadishana и израелския китарист Дима Голерик. Очакваме с нетърпение и сръбската банда Naked, а от българска страна са: бендът на Мирослав Иванов, Я-Я Роянов – La Migra и Clavexperience. Истински музикален фюжън за ценители

OPEN FEST
ПЕТЪК И СЪБОТА, ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“

OpenFest ще се проведе за четиринадесети пореден път и e най-голямата българска конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код. OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер, а целта му е да популяризира проекти, реализирани с помощта на свободен софтуер и софтуер с отворен код, както и да бъде форум за обмен на идеи и добри практики в областта. Същевременно организаторите дават и поле за изява на свободното изкуство. Мотото на OpenFest е “Да споделим свободата!”.

ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ
СЪБОТА, 13.00, СПУТНИК

От Античността до днес храненето е общуване, удоволствие, ритуал, демонстрация на власт и престиж, изкуство, идентичност. XXI век добави и очакването, че храненето може да бъде и спасение от дебнещите ни опасности. Полудневният дискусионен форум, част от събитието „Храна за размисъл“, ще разгледа няколко различни аспекта на храненето,  а специални гост-лектори ще разискват теми като „Какво да очакваме от храната“; „Какви са успехите и провалите на братята Хлебари“; „Как изглеждат кодовете в комуникацията на храната“; „Местните храни и вкусове в Северозападна България“; „Традиционните български рецепти“; Food Styling; „За мъката от готвенето“ и др.

ДНК В ИЗКУСТВОТО
СЪБОТА, 14.00, ДОМ НА КИНОТО

Ако искаш да разбереш кое е общото между построяването на Айфеловата кула и първия полет до Луната; кое изкуство е модерно и кое е съвременно – и защо; как научните открития от края на XIX и началото на ХХ век промениха начина ни на живот и кои са най-актуалните проекти днес, осъществени благодарение на тези открития, то това събитие е точно за теб. Един необикновен разказ за напълно различни проблеми и области на науката, които намират пресечни точки – и всички те спомагат за пълноценно осмисляне на някои от най-любопитните феномени в човешкия живот! Вземи си билет онлайн от тук.

FIKA VOL.2
НЕДЕЛЯ, 11.00, COSMOS COWRKING SPACE

 

Колкото по-студено става навън, толкова повече се приближаваме до второто издание на Fika. То ще ни донесе още повече уют – с много повече и по-голямо разнообразие от храна, някои нови случки като колодиевите портрети на Даниел Леков и различните видове кафе, които ще ни приготвят от Chucky's. I/tems отново се включват. Този път към ароматните им свещи и симпатични кибрити ще има и няколко нови продукта, а сред останалите, на които можем да се насладим, са 45 Street, Stinky Socks, ODDS, Shevitza, Lambent и др.

BASICS MARKET
НЕДЕЛЯ, 11:00 – 19:00, COSMOS COWORKING CAMP

Познатите ни градски лица, които посещават препоръчаните от нас събития, този път правят свое, което ти препоръчваме задължително да посетиш. Посрещат те с отворените обятия на своите гардероби, където можеш на воля да се ровиш из бейсик аутфит елементите  на всеки добре изглеждащ сити герой. Хубавото (да, хубавото) никога не идва само, така че освен нови модни находки, очаквай глезотии за небцето от готвача Иван Милтядов, както и за естетическите ти рецептори със Сребърните П О Р Т Р Е Т И vol.2

Тук можеш да прегледаш и безплатните събития за ноември.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *