Йоана Апостолова: Ела да работиш със звездите

Представяме ти няколко свежи човека от екипа на The Stars Group, а ти виж защо е толкова яко да работиш в звездна компания.

0 коментара Сподели:

Знаем, че е важно за теб мястото, на което прекарваш по-голямата част от деня си, да е наситено с положителна енергия, свежи и усмихнати хора и най-вече нови и полезни предизвикателства за личностното ти развитие. Ето защо с нескрит кеф ти представяме някои интересни агенти от екипа на The Stars Group, които освен за себе си ще ни разкажат и как са открили своята мечтана работа.

Вдъхновени от техните истории, те предизвикваме да се погрижиш за себе си и да не се задоволяваш с нищо по-малко от най-доброто на своето работно място,

защото наистина ценният си ти. Първата ни героиня се казва Йоана Апостолова, която се занимава с целия процес по подбор на кадри, като официалното име на позицията ѝ е Talent Acquisition Specialist. Как Йоана се среща с приключението The Stars Group и какви ги върши отборът на звездите зад кулисите – чети нататък, а ако и ти искаш да се присъединиш към звездния им тим, МЯСТОТО Е ТОЧНО ТУК.

Здравей, Йоана! Може ли едно кратко представяне.

Здравейте, аз съм Йоана, но повечето колеги ме наричат Джо. На 25 години съм, а преди 3 години завърших Социални дейности в Софийския университет. Първата ми работа беше в агенция за подбор на кадри, където започнах като стажант, а  впоследствие ми предложиха постоянна позиция.

С какво мечтаеше или искаше да се занимаваш и как попадна в тази компания и на тази позиция?

Винаги съм мечтаела да помагам на хората по един или друг начин. Прекарваме голяма част от живота си работейки и това да помогнеш на правилния човек да открие своето място, за мен е  голямо постижение. Когато работиш с тази нагласа, започваш да изграждаш и представа за това, каква трябва да е атмосферата и културата на работното място.

Когато за първи път срещнах The Stars, се заинтригувах, но когато разбрах какви са ценностите в компанията, реших, че искам да съм част от нея.

Офисът в София беше отворен преди няколко месеца и това ми даде шанс да съм сред първите стартирали в компанията, а като всеки млад човек исках да започна нещо ново.

С какво точно се занимаваш в The Stars Group и какво ти дава тази работа?

Работя на позиция Talent Acquisition Specialist и се занимавам с подбор на кадри, с основен фокус върху чуждестранните офиси на компанията в Малта, Дъблин, Ню Джърси и Индия. В началото отговарях за координацията на рикрутмънт процеса, помагайки на кандидатите да преминат през всяка една стъпка от него. В момента съм изцяло отговорна за процеса от откриването на позицията до затварянето ѝ с най-подходящия кандидат. Работя основно с Оperations екипите ни, които включват позиции, свързани с обслужване на клиенти, онлайн разплащания и други.

Звучи супер интересно!

Да! Работата ми даде това във всеки един момент да знам колко е часът в Дъблин, Мумбай или Португалия. В момента имам поглед над трудови пазари, които са много различни от българския, с изключително различно отношение към кандидатстването за работа.

Защо именно вашият звезден тим е подходящ в него да работят млади хора?

Това, което намирам за най-голям плюс, са възможностите за гъвкавост в работното време, които, разбира се, са съобразени с позицията. В моята ситуация, тъй като работя с други държави, работното ми време обичайно е от 10:30, което ми пасва прекрасно.

Хората в компанията са отворени към нови идеи, бизнесът ни също е ориентиран към иновации, една чудесна среда с огромни възможности за развитие на млади хора.

Атмосферата в офисите е много разчупена и предлага всякакви възможности за разпускане – от пъзели и бордови игри, през конзолни игри до тенис на маса и джаги.

Най-интересните, готини, забавни или любопитни неща, които са ти се случили на работното място?

Имах огромен късмет да попадна в екип с много готини хора. Част от екипа ни се намира на остров Mан, съответно не липсва и британски хумор, когато имаме общи срещи. Интересно беше да разбера, че жителите на острова са много суеверни, например ако кажеш пред тях „плъх“ (rat) обичайно търсят дърво, което да хванат, защото се счита за лош късмет. Най-хубавото е, че  се запознах с много различни култури и техните особености и привички, което неминуемо ме обогатява много. Подобрих организационните си умения, които прилагам във всяка сфера на живота си.

И за финал – как би мотивирала тези, които не са сигурни къде да потърсят своето ново работно място? 

Come work with the Stars!

Ако искаш да научиш повече за работното място на Йоана – виж невероятния им офис тук.

Или разбери как да прекараш времето си извън офиса в къмпинг с милион звезди – тук.

Останалото те чакак в нашия инстаграм профил

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *