Черната дъска

Или бялото платно на Галя Брашнарова

0 коментара Сподели:

Това е по-артистичната клонка от семейния бизнес на семейство Брашнарови. Той е съсредоточен в сферата на тежката промишленост, затова, колкото и парадоксално да звучи, именно черната дъска внася цвят в ежедневието на фамилията. Дъската е продукт, който е същевременно прост и познат на всички, но в същото време отговаря на разнообразието в живота на всеки един от нас. В какви форми влиза и какви послания носи, чети нататък…

Как се роди идеята за черната дъска?
При едно от нашите пътувания в Италия, разглеждайки малките кокетни сладкарнички, пекарни, магазинчета за месо и всякакви други, изведнъж ми хрумна, че щом можем да произвеждаме сложни машинни елементи, защо да не произвеждаме черни дъски. Споделих го със съпруга ми и сякаш на шега chernatadaska.com е вече факт.

Всички свързваме черната дъска с ученическите си години, с училището като институция, но как тя може да намери място и у нас?
Когато бяхме ученици, да мислим за черната дъска беше наистина стряскащо. Днес обаче, сещайки се за черната дъска, с умиление си спомняме за безгрижните дни, които сме прекарвали с нашите приятели от детството.

Това е и едно от качествата на нашия продукт, а именно способността му да предизвиква емоции.

Какви може да са функ­циите на черната дъска в интериора?
Това е един от любимите ми въпроси, защото отговорът се крие във въображението на всеки един от нас. Освен в традиционни приложения за обедно меню в ресторанти, ценоразписи, промоции и други тя може да има огромна функционалност и в дома. В кухнята, в детската стая, в антрето, на двора и т.н.

Какви са формите, които приема черната дъска?
Тя може да бъде стандартна правоъгълна, кръгла, квадрат­на или с форма на детски герои, животни, предмети от бита, плодове, зеленчуци и други най-различни. За по-креативните ни клиенти предлагаме изработка по индивидуален проект. С наближаването на коледно-новогодишните празници сме се постарали да подберем някои интересни форми на снежинки, еленчета, елхички и други подходящи за този сезон.

Какви са хората, които най-често използват функционалностите на дъската?
Нашият продукт е подходящ както за малки, така и за големи. Но профилът на нашия продукт е концентриран върху собственици на заведения, сладкарски магазини, хлебарници, месарски магазини, бирарии, винарни, магазини за цветя, плодове и зеленчуци, както и кафетерии.

Какви са предимствата на това сам да нарисуваш идеите си?
Безспорно в днешни дни е трудно да живеем без новите технологии. Черната дъска е аксесоар, който създава уют и топлина. Тя има свой собствен чар, който не може да бъде заменен с нищо дигитално. Дъската и тебеширът са като четката и платното за художника, но са предназначени за всеки. Те не могат да бъдат заменени с нито един екран, с колкото и висока резолюция да е той. Предимството да изпишеш нещо сам е, че на дъската може да оставиш нещо от себе си, своя почерк.

Всяка дума и всеки щрих са уникални и неповторими и се дължат на твоята идентичност. Тя отразява твоето настроение, някой път твоите чувства и посланието, изписано на нея, стига точно до този, до когото е отправено.

Ако точно в този момент ви накарам да хванете тебешир, какво ще ни нарисувате или напишете на черната дъска?
Слънце! Рисува се лесно и винаги създава добро настроение където и да е. Слънцето е символ на новия ден и на надеждата за по-добро бъдеще.

Виж още транформиращите се рокли родно производство.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *