Между Коледа и Нова година – мъртвото време и в него ти!

26/30 декември – инструкции за употреба

0 коментара Сподели:

Има едно време между празниците, което обикновено се прекарва естествено в празнуване,

но колкото и обятно и познато да ни изглеждат тези три-четири дни, те могат да се окажат изключително злокобни. Мъртвото време между обилното преяждане на Коледа и подготовката за гранде купон около Нова година е нож с две остриета и е важно да го познаваме добре, както е добре да опознаеш врага, преди да му влезеш в гръб рязко. Ето и няколко варианта за употреба на „онези дни“ от месеца.

ПОЧИВАЩИЯТ

Ако по някаква мистична причина мразиш да се търкаляш в леглото до обяд, да закусваш сарми или пуйка и да си преглъщаш с ошав, то ти си от типа почиващи, които са измислили идеалното приложение на тези коледни промеждутъци с ясно слънце и бял дъх. Още на 25-и след обяд, приключил коледния обяд с цялата фамилия, палиш колата, пълниш раницата и отцепваш в неизвестна посока. Настаняваш се в уютно спа хотелче, катериш планини, вечер се топиш в басейнче с вода вряла, като лято някъде в Хисаря и забравяш тотално целия останал свят. Понякога, разбира се, си обезпокоен от приятели, които ти звънят видимо нетрезви и ти обясняват, че са долу да им пуснеш ключ. Ти естествено не си правиш труда да издаваш тайното си местонахождение, за да не си изненадан от орди пияни и празнуващи зомбита, защото ти просто си почиваш!!!! И това е най-жизненоважното ти право на нормално човешко създание, счупило се да работи от девет до пет в офиса цяла година. Приветстваме тази употреба на коледния промеждутък и ти казваме – следващата година запазвай стая и за нас.

ПРАЗНУВАЩИЯТ

Кои дни?! Кой?! Коледа ли било?! Нали мина, бе…?! Това си ти, на средата някъде между петъка и безкрайната неделя – пиян до козирката и видимо доволен. Не си изтрезнявал някъде от 23-ти и ти е страшноооо!!! Въобще не си мислил как да ги оползотворяваш тези дни, защото те се сливат с нощите и се сливат, и се сливат… Имаш смътни спомени за един боб, една питка и за една елха и как спиш под нея, ама така сладко. На сутринта племенниците ти те мислят за Рудолф, а майка им те подбутва с псувни, неподходящи за светлия ден след светлата нощ. Тебе не ти е светло, затова с Иван удряте кило, кило и двеста вино, пеквате нещо на скарата и отново ти светва, че е редно да се празнува.

Еми, празници са, я! Черният ти дроб и коремът ти тотално са се сприятелили, слели са се и заедно с останалите ти органи

се опитват да издържат на напрежението, а ти ги черпиш и черпиш с още и тотално не разбираш хората, които се чудят как да запълнят времето между двата големи празника. Че то си е заедно – времето на тотал щета.

КИСЕЛЯКЪТ

Те останалите така ти викат, но ти се наричаш нежно домошар и не мърдаш от пред печката, камината или парното с дебело одеяло и топъл чай в ръка. За теб това е мъртво време или времето, в което никой няма право да нарушава свещеното ти право на нищоправене. Не разбираш изобщо истерията покрай подаръци, тоалети, гирлянди и брокат. На тебе ти се спи. Не! Ти си убеден, че това време не се нарича мъртво, а заспало или по-точно спящо. Тези четири дни са отредени още от древни времена за спане, лежане, хранене и отново сън. Те са измислени, направени и сътворени от Създателя за това и никой не може да те убеди в обратното. Телефонът ти отдавна си го изключил и

единственият вариант да се разделиш с възглавницата си е при случай на пожар или евентуално при случай на студ, за да станеш и да усилиш топлоподаването.

Във вас пък всички ходят по меки пантофи или терлици – не защото създават коледна магия или топъл уют, а защото си ги предупредил, че само звук да чуеш, ще хвърчат шейни, сарми и де що има на радиус километър-два.

РОМАНТИКЪТ

Ох, котьо! Ти си толкова сладък, че сърце не ни дава дори да те опишем. След като купи подаръци на всички деца в квартала за Бъдни вечер, украси борчетата пред блока и си сложи еленски рога на колата, сега се чудиш каква пакост да сътвориш за Нова година. Прекарваш горепосоченото време в планове как да спретнеш най-бляскавата, красива, радостна, искряща и обляна в надежди Нова година за теб, семейството и приятелите ти.

Толкова ти е празнично, че едва се побираш в кожата си, а вместо въздух издишаш коледни мелодии и памук.

Не си признаваш, но знаем, че приятелката ти е тази, която намазва най-много от твоя ентусиазъм, и е единствената Снежанка в радиус от три села, която има коледно бельо с годините от 2010 до сега, мечета с шалчета, диаманти във формата на елхички и какво ли още не. Продължавай в същия дух и ако през следващата година видим цяла „Дружба“ да свети в най-голямата коледна украса за всички времена, а в езерото да плуват лебеди с шапки на джуджета – ще знаем ти си. И определено не си си губил времето!

А ако още не си измислил, ползвай времето между Коледа и Нова година, за да решиш къде ще празнуваш.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *