Разходи се с мен в снега

Няма по-топли от споделените студени зимни дни...

0 коментара Сподели:

Има такива дни, когато горещият шоколад е задължителен. Обикновено това са дните, когато го споделям с теб. Знаеш, че има хора, които са подходящи, за да пиете чай заедно, вино или кафе, но ти си партньорът ми за горещ шоколад. Всеки има такива малки ритуали за щастлив живот предполагам.

Срещаме се като любовници точно в 13 на обяд. Фатално и истински. Вероятно за хората от съседните маси изглеждаме такива, вероятно сме такива, но все още не знаем. Денят изглежда по-бял, защото имаме истинска зима в града. Отсичаш директно, че прогнозата за времето е толкова грешна. Абсолютно съгласна съм. Никой не може да ти каже с точност как ще почувстваш времето.

Имаше толкова вледеняващи зими, когато се опитвах да мисля само за температурите навън, за да не си спомням колко студено е вътре в мен.

Сезоните се открояват по-отчетливо, когато сме нещастни. Бях болна, без външни признаци на настинка, но настроението ми постоянно боледуваше. Разочарованието ни сковава много по-тежко от ниските температури. Затова на всеки казвам да не се притеснява, че може да настине. Здравето е въпрос на каляване. Трябва да намериш кой да се разходи с теб в снега и да те накара да забравиш за студа. Тогава цялата изцапаната белота ще напомня на всичко мръсно от красивия ни свят, което не понасям, но което ни е нужно, за да оценим хубавото. 

Сляп ли си за снега, който е последният детайл, за да е светът завършен през зимата. Улиците придобиват нова форма, походката ми е различна. Една разходка в снега, бързайки за работа, няма нищо общо с моментите, когато хващам ръката ти. Не ме е срам да падна пред очите ти и ти да ми помогнеш да се изправя, да стана толкова рязко, че да продължа отвъд мен самата на чисто.

Казват, че зимата е време да си бъдеш у дома, но моят дом си ти, защото правиш времето по-хубаво, защото ме караш да забравя сезоните и можеш да ме стоплиш при минусови температури. Аз усещам лятото скрито в дланите ти, които покриват ръцете ми. Мога да почувствам как светът се завърта малко по-бързо от страх да не се разтопи като снежинката, която се разтича върху лицето ми.

И ако някога са твърдели, че само влюбените живеят, а останалите просто съществуват

една студена зима доказва, че влюбените имат способността да се любуват тогава, когато всички останали студуват.

На всякаква друга покана можеш да откажеш, но когато някой те покани да се разходиш с него в снеговете помни, че е готов да понесе целият студ, защото твоята компания го стопля. Каква по-добра причина да съществуваме от това да излизаме извън зоната си на комфорт, за да преоткриваме на какво сме способни.

Горещият шоколад среща дъното на чашите ни и е време за нашата разходка. Знам, че следващият път ще дойдеш пак, за да ти разкажа една история за края на зимата и последните следи в снега.

Без значение дали има сняг или не, любовта винаги е била най-важната работа в живота на Стендал, а ако не и единствената.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *