Влади Герасимов за Go Food & Drink Awards от първо лице

Или защо е наистина важно да гласуваш

0 коментара Сподели:

След като изчетохме целия брой, посветен на GO FOOD & DRINK AWARDS 2016, се спогледахме с Влади (главния ни редактор) и почти в един глас казахме: „Стана як брой!“. Брой, в който

за втора година събираме на едно място най-адекватните заведения в нашия град, всяко разпределено в категорията, в която е най-добро, за което на всеослушание ние го поздравяваме и награждаваме с Recommended стикер, гордо греещ на неговата витрина.

За да разясним цялата идея и да ти разкажем как може да гласуваш за своя победител, отваряме recording app-a и засипваме „мозъка на гайда“ с питанки като от рубриката „често задавани въпроси“.

Как се роди идеята за Go Food & Drink Awards?
Още с идването си в Go преди 4 години имах в главата си някаква неясна идея за подобен тип оценяване на заведенията в града, но ми беше нужно време да се ориентирам. След няколко месеца работа и стиковане с подходящите хора в екипа бавно и методично започнахме да изграждаме новото лице на гайда. Концептуално и визуално променихме книжката и отявлено клубният гайд направи лек завой в приоритета си, като голяма част от темите посветихме на ресторантите. Това не беше самоцел, а просто смятам, че в последните години тази ниша в София се разви доста и има супер много яки и адекватни места за хапване, които заслужават повече внимание. А и аз също започнах да ходя повече по ресторанти, отколкото в клубове. Ха-ха.

Във всеки брой започнахме да представяме различни акценти от кухнята на тези ресторанти – било то селекция от местата за най-добра пица и паста, суши, BBQ, морска храна и т.н. Така идеята за годишни награди с ресторанти, подредени в подобни категории, както сме ги селектирали през годината, някак дойде от само себе си. Баровете и клубовете винаги са били част от нашия кънтент. Така че просто ги добавихме в селекцията. Кардинално не сме открили топлата вода. Recommendet стикери и подобен тип награди има по цял свят. Имайки предвид, че в София идват все повече чужденци, намирам все по-голяма логика да разсъждаваме като тях.

Винаги съм бил на принципа „мисли глобално, действай локално“.

Как се приема това съревнование. Знаем, че тук подобен тип събития винаги будят нотка съмнения?
Лично моето желание е наградите на Go Guide да не се възприемат като мерене на… вотовете. Идеята ми по-скоро е да отделим най-трудолюбивите, да ги потупаме по рамото и да ги мотивираме да продължат по същия път. Тези пък, които са останали зад борда, да се замислят върху какво могат да поработят за своето развитие. Искам да дадем един добронамерен тон и да създадем конкуренто­способност в бранша. Всеки знае, че клишето за това е супер вярно. За наше щастие с времето Go се превърна в бранд. Доказали сме своята лоялност и гарантирам, че организирането на тези награди е с чисти помисли за доброто на бизнеса и най-вече за крайния продукт, който те предлагат на всички нас.

Как ще протече гласуването?
В този брой сме представили шортлиста със селектираните от нас обекти, за да запознаем читателите ни с тях. След 16 януари пускаме всички локации в играта на сайта ни awards.goguide.bg, където всеки може да влезе и да гласува за любимото си място. Необходими са елементарни познания за боравене с мишка, вкус и страст към кулинарията.Опитът в обикалянето по нощните заведения е препоръчителен. Ха-ха.

Колкото и на шега да го казвам, се надявам в гласуването да участват хора, които наистина имат адекватно мнение, разбират важността на тези награди, че когато са активни, това ще проработи в тяхна полза.

Малко като на политически избори е положението. Гласувайте по съвест, а не просто за наградите.

Тази година в кампанията се комуникира хаштаг: #азсъмgoguide. Какво целите с него?
Живеем във време на социални мрежи, където всеки може да е някой. Поне в нашите среди повечето хора, които обикалят заведенията, снимат храната си, така както ние го правим във всеки брой. Затова искаме да се обединим и да кажем, че всеки от нашите читатели може да е част от нас. С поставянето на един обикновен хаштаг той може да стане част от екипа Go Guide и всекидневно да ни помага да откриваме най-яките заведения, храни, коктейли или парти точки в София.

Виж повече за механизма на наградите и какво може да спечелиш, ако си активен.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *