Двойките на София: Джун и Рене – любовта като лудост, готвенето като страст

Финалът на месеца на любовта и проекта "Двойките на София" идва с една емблематична комбина - Джун и Рене и тяхната любовна история

0 коментара Сподели:

Снимки: Иван Коловос

В последния ден на този любовен февруари не пропускаме да те срещнем с последната двойка от проекта ни „Двойките на София“. В него ти показахме наши любими градски герои, които, освен че са влюбена двойка – работят и творят заедно. Те ни доказаха, че любовта е възможна на всички фронтове, а досега под прожекторите на Амур застанаха – Александър и Анес, Мария и Габо и Крис и Хриси.

Днес те срещаме с цветните, уникални и определено запомнящи се Джун и Рене Йошида!

Не може да не си хапвал от невероятната им храна, да не си ги виждал забързани и влюбени по софийските улици или да не си се кефил на проекта им FunKooks, където споделят готини истории и супер рецепти. Наричаме ги своеобразни градски звезди, когато говорим за креативна храна, и смятаме, че историята им върви чудесно с разкошното вино на нашите приятели от New Bloom Winery. New Bloom е винарна, разположена в сърцето на Тракийската низина, с общо 8000 дка собствени масиви, а техни марки са добре познатите ни любимци F2F, PIXELS и Verano Azur. Вината им са олицетворение на разкош в стил Новия свят, като повече за тях можеш да научиш тук. За днешните ни герои смятаме, че от богатата им колекция ще подхожда чудесно PIXELS от немския сорт Регент. Това вино има впечатляващ, богат цвят с пурпурен оттенък, а в аромата се усещат нюанси на арония, черна череша, касис и синя слива. Във вкуса можеш да доловиш канела и черен шоколад, като се съчетава чудесно със студени предястия, риба тон, патешко магре или нещо пикантно от традиционната кухня. Вкусно е и със зрели сухи меса, колбаси и особено с бялото българско саламурено сирене. Сортът Регент е запазена марка на New Bloom Winery, а точно на това вино му отиват „пикантни“ разговори и герои, каквито са днешните. Чуй историята им!

Chef Джун Йошида е човек – синоним на думата фюжън. Той е отворил кулинарните си сетива между Изтока и Запада, между традицията и експеримента, между новото и добре познатото си „наше“ с щипка азиатски привкус. Наполовина японец, наполовина българин, Джун отдавна е избрал да живее в България, след като работи дълго време в САЩ. През 2004 г. завършва кулинарната академия Cordon Bleu, а през 2013 г. отваря добре познатия на всички ни рай на добрия вкус „Щастливото прасе“. Отдавна вече този проект не е актуален, но през годините се радвахме на редица кулинарни приключения и начинания от Джун, като pop-up ресторанти, кулинарни магии, мега яко готвене за частни събития, участие в редица премиум вечери и колаборации с други любими наши софийски ресторанти и готвачи.

Блогът им FunKooks и Pop-Up Chicken също се наредиха сред успешните проекти на двойката.

От своя страна кулинарното приключение на Рене започва като хоби. Работила е в кухнята на „Щастливото прасе“, била е и гост-готвач в много софийски ресторанти. След което я канят да води кулинарна рубрика за Бакхус, започва да прави и авторски вечери. Тя споделя максимата, че „храната трябва да е сезонна и с колкото може повече местни продукти“. Също така смята, че „всеки може да се научи да готви, защото това е лично отношение към самия себе си, освен това е лесно и забавно“.

Любовта между двамата се заражда някъде по пътя на всичките им интереси, като, без да се замислят, Рене и Джун ни разказват, че в кулинарната рецепта на тяхната връзка неизменно присъстват много компоненти, понякога бохемска простота в насладата от живота, но и значително количество пикантни подправки. Двамата са силни характери и дори Рене да изглежда по-експлозивната, истината е, че и Джун „не е лесен“, както го описва тя.

Скандалите им обикновено завършват или с нов проект, или поне с креативна нова рецепта,

а някои от готините им съвместни проекти, говорим за FunKooks и Pop-Up Chicken, признават без скромност са хрумване на Рене. „Не гледам телевизия, а интернет го ползвам, за да поствам или да намирам рецепти. Винаги съм казвала, че съм здравословно незаинтересован човек. Когато стане напечено, разчитам на себе си или отивам при Джун само за да се разочаровам и да пробвам пак само с мен. Иначе е много сладък, талантлив и излиза добре на снимки“, споделя тя.

Истината е, че двойката им е в перфектна симбиоза, а еклектиката им отива – спокойствието, което излъчват, докато готвят, е заразяващо. Синхронизират полезното, приятното и пълното с душа. Забъркват ни магия с всяко свое появяване в която и да е кухня.

Двамата имат и изключително много кулинарни пътешествия.

Сред тях са пътуването до Ханой, Виетнам, където се наслаждават на пълния спектър на виетнамската храна – симфония от възхитителни текстури, ярки и пикантни вкусове. Джун разказва с вдъхновение за подправките, билките и всички онези малки неща, които правят един обикновен Фъ най-вкусното нещо на света. Отивайки към морския бряг на Виетнам и оставяйки зад себе си виетнамското шкембе и домашно тофу със зелен лук и люти чушки, Джун и Рене откриват още богатството на морския свят, опитвайки различни видове стриди, раци, миди, змиорки и дори вкусна оризова каша със стриди. След Азия двамата не остават задълго в България, а се отправят към Африка и Занзибар, а по-късно в кулинарната им карта попадат Истанбул и още много градове – пристанища на добрия вкус.

Днес двамата са се застояли съмнително дълго на софийска територия, така че се чудим какво ли ново ни готвят. Никога в покой, винаги в движение, с отворени сетива за всякакви кулинарни новости – това определено е двойката, за която любовта е лудост, а готвенето вечна страст. Вярваме, че тяхната колаборация е идеалният пример за красива, градска, креативна и много „вкусна“ любов. Мечтаем да ги виждаме в още нови и нови проекти, а за финал на Двойките на София казваме – февруари свърши, но романтичната красота на всяка нова история тепърва предстои. Хапвайте велика храна, целувайте се безмерно и живейте така, че всеки ден да ви е 14 февруари. И никога не забравяйте разкошното вино!

Двойките на София: Крис и Хриси – любов от музика, безкрай, вселена

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *