Уикендски страсти – 3-5 февруари

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

0 коментара Сподели:

Малък Сечко стартира с големи планове за близкото бъдеще. Този уикенд те са точно 5, с които мислим да сложим старт на едни по-топли и щастливи времена.

СКУОШ ЗА МОМИЧЕТА
ПЕТЪК, 21.00, FIREBALL SPORTS HALL

Алтернативата на петък вечер е спорт в петък вечер. И като се замислим, не е лоша идея да се пораздвижим малко, преди дънките съвсем да са ни отеснели и чувството за вина да проговори. От Fireball са така мили да направят първата тренировка по скуош с нас съвсем безплатноа, за да ни запознят с тази невероятна игра! Това ще е вечер, в която ще завладеем кортовете и ще се забавляваме мощно и само по женски и то под зоркото око на републиканската шампионка Бистра Манева Разбира се, както подобава за начало на уикенда всичко ще продължи в приятна атмосфера с чаша вино и сладки приказки в заведение, което всички присъстващи ще изберат.

BASIC MARKET VOL.3 СПИСАНИЯ И КНИГИ
ПЕТЪК И СЪБОТА, 11.00, УЛ. ВАСИЛ АПРИЛОВ 14

Третото издание на Basic Market  ще бъде посветено на списанията и книгите. За първи път събитието ще продължи два дни и ще се случва на ново място – пространството на ХлеБар на улица Васил Априлов 14, което ще отвори специално за Basic events. Така че ще си имаме истински pop-up маркет. Сред колекциите и единичните бройки, които ще се продават по време на разпродажбата, ще откриеш броеве на VOGUE, Monocle, New Yorker, The Gentlewoman, Егоист, както и класически заглавия книги и комикси.

МУЗЕЙКО ГОСТУВА НА IKEA
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 11.30, IKEA

Това е събитие за малките, но лично на нас също ни е супер интересно. В дните на междусрочната ваканция Muzeiko ще гостува на ИКЕА, а в раницата си е сложил най-различни джунджурии, с помощта на които ще разкрие тайния живот на камъните, ще разкаже приказка за петте сетива и за природата и заедно с всички малки участници ще разгадае множество научни закачки.

ЛЮБОВТА В СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО
СЪБОТА, 14.00, ДОМ НА КИНОТО

Радослав Механджийски и Теодора Константинова създават птоект, който да ни потопи в необятните и безкрайно любопитни светове на изкуството, науката и културата. Тази събота те ще разглеждат ЛЮБОВТА в съвременното изкуство. Ще се дискутира различна ли е Любовта днес, доколко физическото надделява над духовното или пък е обратното? Те ще ни покажат както произведения на чистата любов (в най-различни аспекти), така и най-крайни и агресивни форми на любовни изкушения. Все поводи обаче да се размислим и да видим Любовта от разнообразни и нови гледни точки… през призмата на изкуството.

БОГ РОК
СЪБОТА, 21.30, ТЕАТЪР "СЪЛЗА И СМЯХ"

Рок спектакълът вече няколко години се обогатява и променя постоянно. В проекта са въвлечени професионални музиканти, а известният актьор Филип Аврамов пее, танцува, свири на китара и хармоника… И разказва за т.нар. „забранена музика”, толкова привлекателна за младите бунтари през 60-те и 70-те години на ХХ век, когато тоталитарната власт в България „пази” младежта от „западното влияние”. Именно тази „дяволска музика” е главно действащо лице. От сцената звучат песни на Джо Кокър, Джеймс Браун, White Snake, AC/DC и много други рок и блус идоли. Режисьор е Петър Калчев.

Какво още можеш да правиш тези дни?

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *