Какво знае Google и какво не знаем ние

За бг следата в търсачката, вечните въпроси или абсурдните питания

0 коментара Сподели:

За наш голям късмет живеем в XXI век. Имаме 4G, Wi-fiна всеки километър, кънектваме се за секунди, а когато искаме мнение и отговори, не питаме приятелите си или оракулите, а се допитваме до висшето мнение на Негово Величество Google.

Оказва се, че 2016 г. е донесла много въпросителни на българите в мрежата. Затова, когато трябват отговори, търсачката е насреща. Статистиката на Google за 2016 г. показва доста забавни и абсурдни търсения, които предизвикват размисли

Защо за бога хората задават тези въпроси????

Ние сме доста любопитен народ, питаме и искаме да знаем „Какво е това“, а енциклопедиите за жалост нямат бърза търсачка Ctrl + F, за да отговорят на важните ни екзистенциални въпроси. Най-наложително е да знаем „Какво е времето“, а след това се нарежда въпросът, който е тормозил хиляди философи през вековете, та чак до днес: „Какво е любовта“. Оказва се, че доста българи не знаят какво е Брекзит, хаштаг, глутен, мажоритарен вот, но и нямат представа и ги гложди „От какво е болна Селена Гомес“ или „За какво е полезен нарът“. Но е много популярно да питаш „Какво означава Хабиби или да сънуваш пари“.

Българите обичаме да знаем как стават нещата, а не да питаме познати или да гадаем за отговорите, затова питаме често търсачката „Как..“. Най-популярното търсене с думата ни изненадва, защото лидерът по брой потребители е фразата „Как по-учтиво да помоля напусни“. Ако някой не знае откъде идва текстът, ще си помисли, че хиляди българи питат как по-учтиво да изгонят гостите си от къщи. Но не, логичното обяснение е, че това е част от текст на популярната песен на Атанас Колев от 2015 г. Оказва се, че потребителите в страната питат често „Как да разбера филм“, а не „Как да избера филм“. Моля режисьорите на кинопродукции, постарайте се сюжетът ви да не е толкова затормозяващ. Има и по-разбираеми въпроси

„Как да си направя калъф за телефон“… защото не ми се дава 1$ за китайски, или вечното питане „Как да преодолеем раздялата“,

неясноти по „Как да разбера къде да гласувам“, и „Как да премахнем пъпките“. Доста важно е да се знае отговорът на „Как да направим шпагат“, а дали е възможно мъже да са задавали този въпрос!?

Нужно е да има наръчник за любовта, защото въпросите „Как да разберем дали момче ни харесва“ и „Как да разберем дали момиче ни харесва“ са доста важни за потребителите. Разбира се, има ги и класическите „Как да отслабна“, „Как да си направим коледна украса“ и „Как да си направим сайт“.

В световен мащаб хората не питат толкова колоритни въпроси в сравнение с нас, българите. Тях ги интересува как да играят Покемон, как да гласуват, интересува ги 29 февруари и защо е толкова популярен филмът „Дедпуул“. А в България ни глождят кои са отговорите на „Защо точно той“,  „Защо хълцаме“, а може би няма да успеем да се кротнем, без да знаем „Защо търгува Гилбърт Грейп“?? Много въпросителни оставят следа в мрежата.

Най-големият е „Дали това любов е“, отново пояснявам, отговора може да намерите в песента на Криско.

Важно е да знаем „Дали вали“ или „Дали имам магия“, или „Дали имам чувства“, не може просто ей така да живееш в неясното за себе си. А в глобалната търсачка през 2016 г. потребители са търсили информация за важните световни теми като президентските избори в САЩ, Олимпийските игри и Брекзит. Доста скучно, а??

Посмей се и на 20-те топ туита на 2016.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *