Глътка съвършенство от Барселона – виж историята на един от любимите ни брандове

Estrella Damm се произвежда в Барселона от 1876г. и с течение на времето се превръща в символ на вкуса, енергията и хората от този авангарден и уникален град.

0 коментара Сподели:

Обожаваме, когато някой от любимите ни брандове се оказва с толкова интересна история, че тя може да ни накара още повече да се влюбим във всичко, което ни предлагат. С напитките често е така, защото те са плод на дълги усилия, впечатляващи технологии, за да се стигне до перфектния вкус, и, разбира се, ни носят емоцията и духа на мястото, откъдето произлизат. Ако трябва да ти опишем днешната ни героиня, бихме започнали със следните думи: тя е стилна, модерна, трептяща и страстна.

С цвят на злато и намек за кехлибар.

Във вкуса доминират аромати на мая и малцов ечемик, долавят се свежи подправки в лек препечен букет, а приятната горчивина допринася за дългия и освежаващ финал. Естествено, говорим ти за страхотната бира Estrella DAMM. Магията ѝ се състои в това, че тя сякаш е събрала цялата слънчевост, лудост, невероятна енергия, артистичност и съвършенство, които Барселона ни дава. Estrella Damm са хората, напечените барселонски улици, следобедите с морски дарове и вечната сиеста на този уникален град. Тя е стилна, класна, с вкус, който пленява, но и бунтарска, дива и абсолютно екстравагантна – качества, с които всеки уважаващ се испанец би определил себе си. Най-готиното е, че връщайки се назад във времето, брандът се оказва с прелюбопитна история. Разказваме ти я с всички детайли.

История, подправена с испанска страст

Estrella Damm е от любимите ни светли бири, а родината ѝ е Барселона, Испания. Тя съществува от 1876 г., като марката е най-старата в Испания, а страхотното ѝ име – 

Estrella, всъщност означава „звезда“ както на каталонски, така и на испански.

Estrella Damm е създадена преди повече от 140 години от двама елзасци, които пристигнали в града, бягайки от последиците от Френско-пруската война: Август Кюнцман Дам и братовчед му Джоузеф Дам. Те основават Damm Corporation и откриват пивоварна, където варят своя собствена бира. Тя е по-лека от позната до момента в Централна Европа и е отлично адаптирана към климата и вкусовете на Средиземноморието. Това качество на Estrella Damm я прави известна първоначално като „средиземноморската бира“, или Mediterranean lager. Първоначално пивото е рекламирано като Strasburger Bier, но заради красивия ѝ символ със звезда всички започват да наричат бирата „тази със звездата“ или „звездата“, което води и до днешното ѝ име. До 1907 г. Estrella Damm вече е получила международно признание на търговските панаири в Рим, Лондон, Антверпен, Париж и Генуа. През 1921 г. се прави и официалната първа промяна на името, като бирата е наречена „Златна звезда“ (на испански: Estrella Dorada). През 1991 г. вече идва и окончателната промяна от Estrella Dorada на Estrella Damm.

Качества, които не бива да пропускаш

И до днес Estrella Damm се произвежда, следвайки оригиналната си рецепта от 1876 г., използвайки само ечемичен малц, ориз и хмел. Тя е със 100% натурални съставки, без добавки и консерванти. Качеството е основен приоритет на бранда, затова и сега те работят директно с местни фермери от Средиземноморието. Веднъж избран, ечемикът за бирата пристига в тяхна собствена малцова къща, където има възможност да бъде изпечен, а брандът контролира целия процес от първа ръка.

Маята за Estrella Damm също е уникална, използва се мая от един и същ щам от десетилетия назад във времето,

която се съхранява при най-висока сигурност в Барселона, Валенсия и Лондон. Процесът по ферментация и зреене също е изключително прецизно спазен за постигане на перфектен вкус, за което помага и отличната технология по бутилирането, която възпрепятства окисляване и микробиологично замърсяване. В безспирното търсене на подобрение, иновация и качество от бранда са избрали да затъмнят допълнително бутилките на Estrella Damm, за да осигурят 30% повече защита на пивото срещу вредна светлина.

Вкус, който пленява

Всичко това превръща Estrella Damm в бира с невероятен средиземноморски вкус. Когато я отпиеш, ще усетиш въздушни мехурчета, светлина, гладък и удовлетворяващ послевкус. Свежа, жива киселинност с чист, дълготраен горчив оттенък. Тя е идеална за съчетание с почти всяка вкусна храна, за която се сетиш, а най-добре да я консумираш охладена между 4 и 6 градуса. Преживей историята, топлината и невероятното изящество на Барселона във всяка глътка. Това определено е твоята бира! Консумирай отговорно.

Гласувай сега за твоите убежища на добрия вкус и спечели – остават няколко дни

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *