Буч, който вече не е от Ъпсурт

Рапърът за първи път разказва историята: как и защо той, Хазарта и Бат Венци продължиха в различни посоки

0 коментара Сподели:

Краят на една епоха и началото на нова настъпи наскоро за един от основните членове на една от основните банди в историята – Буч от Ъпсурт вече е соло изпълнител, докато Бат Венци и Ицо Хазарта продължават сами под старото име. Междувременно Буч, с характерния си непукистки флоу и лафове, вече е готов с първото си парче от новия период – безкомпромисен ъндърграунд трак заедно с вечния си колаборатор Goodslav и напълно в стилистиката на „50 лева разходи“, носещо провокативното име „БГ рап“. Известни с потайността си и нежеланието да се появяват по медиите, Ъпсурт така и не обявиха нищо официално, а слуховете защо на снимките за събитията си бандата е с един по-малко, започнаха да обикалят от уста на уста, един от друг по-налудничави. За първи път Буч се съгласи да разкаже каква е истината, ексклузивно за Go Guide.

Няма как това да не е първият въпрос: какво се случи с Ъпсурт?
Станаха дует. Не сме се карали, не сме се били, разделихме се по взаимно съгласие. Просто не бях съгласен с посоката. В един момент беше най-добре всеки да ходи натам, накъдето го влече най-много. Аз винаги съм си бил момче от квартала – обичам истинските неща в живота. Мога и с малко, нямам големи нужди. Добре е да се правят пари, но не се кефя да се правят кинти на всяка цена. Някакси се губи тръпката.

Вие с Ицо Хазарта и Бат Венци сте приятели от детската градина, нали?
Да, израстнали сме заедно.

Цял живот сме били банда, даже като не сме били още група. Започнахме да правим рап преди 100 години. Бяхме млади, надъхани, всичко беше, ей така, щото е яко.

Пътували сме до Разград с влака да рапираме – по едно време само там имаше хип-хоп фестивал. Спечелихме и с парите едва си платихме билетите за връщане. Първите ни участия бяха на ташак, за кучетата от квартала. После малко по малко обиколихме всички села в България. В един момент почнахме да говорим за Ъпсурт като бизнес, а за мене винаги групата е била приятели, удоволствие.

Кои са най-добрите ти спомени от Ъпсурт периода?
Преживяли сме и добро и лошо. Пяхме в „Арена Армеец“ и Зимния Дворец. Били сме и на ужасни места. Най-смешно беше как цял живот се ебавахме с чалгарите, а после те ни каниха по техните клубове и ни се радваха. Е, няколко пъти щяха да ни бият. Имаме гонене по магистралата с коли, каубойски случки, всякакви екшъни.

Първото ти парче след Ъпсурт е с Goodslav. Вие имате доста съвместни тракове досега, нали?
С Goodslav сме правили доста неща през годините: „50 лева разходи“, „Вятъра сърдит“, „Маро, маро“. Да не забравяме и най-важното „Кради, кради“ – първия куплет вътре го пеем двамата. Иначе Goodslav има и парчета с Ъпсурт, всички знаят наизуст „Пунта“. Всички знаят и най-големия му хит „Нека бъде лято“.  

Двамата сме на една вълна, усещаме музиката по един начин. 

Аз се бъзикам, че Goodslav беше петият член на Ъпсурт. Защото първо бяхме четирима, с Шлеви Долния – старите фенове помнят.

Какво мислиш за модерния български рап?
Не мисля за него. Ако целта само е да се правят милиони гледания – най-добре да викнат Азис за фийчъринг, да пуснат ауто-тюна и да изцвилят един хит. Аз обичам БГ рапа, не мога така. Не мога да направя нещо, от което после да ме е срам да погледна хората. Най-вече, как ще се погледна сам в огледалото? Спомням си навремето, когато се създаде един определен лейбъл, идеята беше да е як канал за яка музика. Бяхме се събрали само определени групи и изпълнители, имаше идея. Сега не съм съгласен с посоката. Всичко се изкриви. Даже малко ме е срам, че съм имал нещо общо.

Тези вътрешни емоции ли доведоха до „БГ рап“?
Всичко около мен доведе до „БГ рап“. Само да кажа,

парчето не е хейт, стар съм вече за някакви омрази.

Просто егото на всеки рападжия е голямо, ще помисли, че за него се пее.

В тази връзка, на клипа носиш т-шърт с надпис „SURT”. Каква е символиката му?
Ами след като ме няма в Ъпсурт, остана само SURT,защото аз бях UP. Ебавам се, много ясно. Видях го в един магазин и реших, че е идиотски. Goodslav пък е със задраскано лого на „One shot”, лепнахме му един гафер отгоре. И той си има история. Пак повтарям – с Ъпсурт няма омраза, няма лоши чувства.

Клипът е доста филмов, кой го е снимал?
Сами си го снимахме, както се вижда от камерите, дето ги подмятаме. Това е бъзик, много ясно – режисьор е Алекс Борназ. Не е бюджетно видео, хванахме се и го направихме. Има концепция, има визия и символи вътре. Избрахме нарочно най-лъскавите места в София. Много добре бачкахме, спокойно, бързо, бум-бум, готово. Може би защото нямаше балет.

Какви са бъдещите ти творчески планове? Какво да очакваме от Буч след Ъпсурт?
С Goodslav записваме албум заедно, напредваме. Имаме нови неща за лятото, ама още мълчим за тях. Искаме да има изненада. Буч след Ъпсурт е много спокоен. Може да прави каквото си иска.

Доста по-мъдър съм от преди.

Дъщеря ми е вече на пет години, това също оказва влияние.

Прея – лоши навици и добри парчета.

Усмивката на: Александрина от Paraplanner.

Кои са бюти тайните на лятото?! Виж ги в новото ни видео

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *