Какво е да си на 21 и как завинаги да си останеш на толкова

А ти как разбираш младостта? Сподели и спечели 50% отстъпка за новия магазин на Forever 21!

0 коментара Сподели:

Ако очакваш да ти предоставим хипер универсална формула как завинаги да останеш млад – не, няма такава. Но пък разполагаме с идеи, които са проверени във времето. Самата възраст, както казват в дебелите книги, е въпрос на вътрешно усещане. Ето защо се хващаме за конкретно нещо от нея, а именно какво е да си на 21 и как да си останеш завинаги на толкова, независимодали ти предстои да ги навършиш, или си ги подминал отдавна.

Както казваше една моя позната: Ако някой някога се осмели да те попита на колко години си, винаги отговаряй – на 21 и нито ден повече.

Сигурно е имала защо да го твърди.

Попитахме няколко човека как разбират младостта и заедно сглобихме няколко кратки обобщения на едни от най-сладките аспекти на младостта. Една мацка сподели, че младостта за нея е да влезе в любимия си магазин, да избере outfit със затворени очи и той да й стои перфектно (под секрет ти казваме, че във Forever 21 винаги ни се е получавало).

13 МАРТ 2017:

Момичетата с най-голям късмет, които ни споделиха какво е младостта за тях, спечелиха един от 7-те ваучера с 50% отстъпка в деня на откриването на новия магазин Forever 21 в Serdika Center на 18 март от 11 часа. Изтеглихме на абсолютно случаен принцип няколко номерчета, зад които стоят следните имена: Елена Дечкова, Ивелина Милева, Александра Николова, Ралица Борисова, Цвети Иванова, Христиана Демирева, Лия Панайотова. ЧЕСТИТО!

ОБЛИЧАЙ СЕ ЦВЕТНО И СМЕЛО

Няма да е лъжа, ако кажа, че с възрастта ставаме по-предпазливи в доста аспекти. Един от тях са дрехите. А те не са нищо друго освен начин да изразиш себе си. Затова не бързай да слагаш ризата и сивия панталон и да се сливаш с тълпата, защото „вече съм прекалено стар за тази жълта блуза“. Наблюдавай трендовете, но не се води прекалено сляпо по тях и винаги намирай начин да прибавиш готино намигване към аутфита ти, което да говори на другите без думи за теб кой си ти и какви са твоите ценности. Обещавам, че няма да сгрешиш.

ПАЗАРУВАЙ ЧЕСТО И КАКВОТО ТИ Е НА СЪРЦЕ

Едно от най-хубавите неща на младостта е, че сякаш всичко в този свят е за теб или трябва да принадлежи на теб. Когато отговорностите не са те затиснали, имаш пълната свобода да се впуснеш в изтощителни, но задоволителни шопинг турове. А и това за всички възрасти си остава една от най-добрите анти-стрес терапии. Предстоящото откриване на новия Forever 21 е официалната ти покана да направиш точно това, особено с всички нови тенденции, които магазинът приютява този сезон. 

НЕ ПРИКЛЮЧВАЙ ВЕЧЕРТА, ПРЕДИ ТЯ ДА Е ПРИКЛЮЧИЛА С ТЕБ

Когато бях на 21, помня, че партитата бяха онези няколко дни, които се сливаха. От едното отивахме на второ, поредното, докато не се озовавах в нечий апартамент на другия ден на обяд на афтър в Зона Б5 примерно. Социалният ти кръг на тази възраст в повечето случаи е огромен. Познаваш се с всички агенти, с които цъкате по едни и същи места.

Да останеш завинаги млад е способността да хващаш момента, в който се забавляваш, и да му се отдаваш изцяло без гузна съвест. Да не мрънкаш, че трябва да се прибираш, че трябва да си лягаш, защото вече си възрастен и те зоват отговорностите, а просто когато има шанс за легендарно парти – да вземеш този шанс, без да мислиш за утре. После ще спиш. Никак не е за пренебрегване да имаш по някоя и друга дива история за разказване. Или поне спомен, който да предизвиква от онези усмивки тип „братле-тва-беше-скандално-яко-парти“.

ХОДИ БОС

Можеш да се почувстваш отново хлапе, когато си събуеш обувките и ходиш бос. Нещо на пръв поглед толкова безобидно като упражнение се оказва извънземен mood booster. Чувстваш се пак безгрижен, влиза се автоматично в един вайб на първичност, който не познава възраст. Никога не е прекалено късно или нелепо да пошяпаш бос из офиса, у вас, на поляна в планината или където ти се прииска. Все пак светът е млад, но ти си по-млад от него.

БЪДИ ЛЯТО И НЕ НАМРАЗВАЙ ТЕКИЛАТА ПРИБЪРЗАНО

Почти всеки някога е прекалявал с текила и сега мисълта или миризмата й по всяка вероятност те карат да си сложиш единия крак здраво стъпил на пода, за да спре да се върти светът.

Да си на 21 е да газиш пясъка по Градина сутрин и вечер и рано сутрин и късно вечер, и късно сутрин и рано вечер. Да си приел на сигурно място в организма ти не-помня-колко-точно-текили, да ти е вечно лято в душата и да посрещаш смело всеки изгрев, независимо дали те държат краката. Или дори да е студено навън и да си в бар на топло в София, текилата винаги е онзи неизменен ритуал, включващ разходка до бармана, и си остава евъргрийн за Началото на Края ти, незапомнени забавни неща или онзи танц на бара, за който се молиш никой да не помни. Да си останеш завинаги същият на 21 с две думи означава да не губиш любовта си към нея. Това е, пичове, това е тайната.

ГРИЖИ СЕ ОТВЪТРЕ И ОТВЪН ЗА СЕБЕ СИ

Да си на 21 означава да се събуждаш и да не те боли главата. Или събуждаш се, боли те глава, но ти минава след 20 минути и един фреш. Да си останеш завинаги млад означава да се грижиш с внимание за тялото си, за здравето си, за тонуса, за външния и вътрешния вид. Да се храниш здравословно, да се храниш здравословно, да се наспиваш и да спортуваш би те запазило във форма да се чувстваш колкото си искаш млад, винаги. И да, на 21 мразиш нравоученията и ти се струват извънземно досадни, но за това конкретно се опитай да ми се довериш.

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ МЕЧТИТЕ СИ ЗА ПОРЦИЯ ХРАНА

Да си млад означава да се блъскаш като новородена пеперуда из кариерното си развитие. Бачкаш някакви неща, които не си сигурен дали ти се правят завинаги, докато търсиш себе си. Или пък си съвсем наясно какво ти се прави, но още нямаш никакъв ресурс за реализация. Нещото, което би те запазило млад завинаги, е никога да не губиш своя хъс и амбиция за развитие – такива, каквито ги имаш в момента или си ги имал, като си бил по-млад. Гоненето и реализирането на мечти и лични цели без тихото примирение със статуквото би могло да те задържи форевър 21, ако сутрин си отваряш очите и нямаш търпение да отидеш да покоряваш света на работа за пореден път.

ПЪТУВАЙ, ПЪТУВАЙ, ПЪТУВАЙ

Няма какво да добавя. Използвай всяка една възможност да опознаеш България, да опознаеш Европа, да опознаеш света. Това ще ти даде много и ще запази млад духа ти повече от всичко друго. Жаждата за приключения е в основата на това душата ти да остане млада. Точка.

ОСТАНИ СИ СВОБОДЕН ДА ИЗБИРАШ

Допитах се до мои приятели в какво се изразява за тях това да си на 21. Отговорите им бяха безобразно разнообразни, но има едно нещо, което всеки един от тях без изключение спомена – това да си свободен. Свободен да правиш избор всеки ден, без да има нещо или някого, с което да се съобразяваш. Това може би се променя леко с времето, когато започнеш да ставаш прекалено зависим от положението си в обществото, семейното си положение и кариерата. Затова, когато си на 21, смело стъпвай напред и бъди сигурен, че всичко, което правиш, го правиш за себе си, защото ти го искаш, а не защото трябва.

Е, ти си на ход? Какво означава за теб да си млад? Разпилени коси, време за всичко, няма невъзможни неща?

Сподели ни в коментар! Теглим 7 късметлии за по 1 ваучер с 50% отстъпка в новия Forever 21 в Serdika Center. Имаш време до 11-ти март!

С публикуването на коментар участникът се съгласява, че приема Официалните правила на играта.

 А за други възрастта е просто концепция.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *