С широко отворени очи не пропускаме „Прожектори“

Поредната самостоятелна изложба на Стилияна Узунова те очаква в галерия „Нирвана“ през май

0 коментара Сподели:

Май е любимият ни месец в календара, защото тогава любовта и изкуството са единствените ни предпочитани неща за правене. Черешите, просекото и топлите нощи не са пълни без наслада за очите, а когато тя е наистина качествена, ние веднага ти разказваме за нея. Стиляна Узунова е сред любимите ни автори, но освен с живописта си тя е позната с работата си като художник-гримьор в много телевизионни формати, кино- и фотопродукции. Специално през май

Стили ни е подготвила самостоятелна изложба в столичната галерия „Нирвана“, като събитието ще се открие официално на 17 май под заглавието „Прожектори“.

По покана на колекционера и бизнесмен Николай Младжов в галерийното пространство ще видим 30 платна, селектирани под кураторството на Моника Тошева. Стиляна ни разказва, че тези „Прожектори“ са метафора за суетата. Сцената е животът ни, декорите са измислените ни сюжети. Има и друг свят отвъд този, който си измисляме и живеем.

Оказва се, че не „светлините на прожекторите“ са важни, а светлината на самия човек. Човекът е този, който осветява пътя си и пътя на останалите. Вдъхновението не е в самата сцена и на сцената – то е в теб. И ако суетата помага, за да стигнеш до светлината на прожекторите – твоята вътрешна светлина, трябва  да направи делото ти колкото може по-откровено и истинско.

За да има смисъл за хората и за теб самия.

След поредната си изложба Стилияна Узунова заминава за Париж в ателиета  на СБХ в Сите де-з-Ар, където два месеца ще твори и ще се вдъхновява, а ние нямаме търпение да видим нейните „Прожектори“ от 17 май до 7 юни в галерия „Нирвана“. Ще те чакаме!

За още изкуство – виж 5 книги, с които да преживееш красотата на възкръсването.

Или прочети защо, който цени театъра, цени живота.

Останалото важно ще откриеш в нашия инстаграм профил.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *