Музикален съпровод: Sunshine Tape

Ето какво слушаме в редакцията, докато слънцето блажено пече.

0 коментара Сподели:

 В момента, когато истински първите слънчеви  лъчи си прокараха път през прозорците на редакцията, настроението ни разцъфтя като дива овошка покрай провинциален път, а впоследствие дори еволюира до морско-гръцко, с лек привкус на узо и дзадзики.

Абе, приятно топло ни е и усмихнато. Днешният музикален съпровод е посветен на парчетата, които са слънчеви и зарибяващи, леки като въздуха в планината. Тези, които ни карат да танцуваме пред мониторите. Същите онези, които непременно ти оправят настроението на път за работа, по време на работа, след работа и те карат да си тананикаш и танцуваш. И да се радваш на пролетта с пълна сила.

Слънцето. Обичам го. Обожавам го. Винаги ми влияе и ми сгрява душичката, затова реших в днешния музикален съпровод всеки от нас да му изпее по една благодарствена песен. Моята е първосигнална, класическа, тази, която събужда в мен желание за живот и запалва фитила за летните пътешествия и морета. Там където с нетърпение го посрещам и в транс изпращам. Oh, Sunny one so true, I love youuu.

Затваряме брой, положението е "не ме занимавай с глупости", а отляво ми искат песен за слънцето и пролетта. На мен техното ми спуква слушалките, нищо пролетно няма в него, като се замисля, затова минавам на вариант old school парче, което ще се хареса дори и на Влади. Westbam е класика, любовта също. И двете топлят като слънце. Затова дерзайте с избора ми!

Представи си, че си в мега яко настроение, цъкаш си из града, слънцето свети, мирише на цъфнали дръвчета, кофи за боклук и прахоляк. Въпреки това леко потропваш с крак, докато чакаш на светофара и пристъпваш с танцувална стъпка, когато светне зелено, точно като в реклама. Е , целият този сценарий, ако си имаше саундтрак, то той бил това парче. От онези, непретенциозните е, леко паразитни  и със сигурност не е най-великото музикално произведение правено някога. Но пък е идеално за тези първи дни на пролетта, когато няма как да не ти е приятно на душата, че навън времето е такова. В клипа си правят тройка на разсъмване, а първите редове са следните, ти си прави сам изводите:

Sun is shining so let‘s get high
I don‘t need no no reason why
I got nothing else to do do do…

Тони Бенет е богът на слънцето и ме кефи как  винаги ходи от слънчевата страна на улицата, когато от другата още е студено. Като цяло идва сезонът на пейка-партитата, така че Enjoy.

Когато за първи път гледах филма The Beach с Леонардо ди Каприо, това парче ми се заби като пирон в главата, като олицетворение на безгрижието и лятното настроение.
Няколко години по-късно, пътувайки за Банкок, се оказа, че имат саундтрака в самолета, и така 24 часа по-късно, след като го слушах 56 898 пъти, се озовах на плажа на остров Ко Тао.

Какво по-хубаво от слънце, парти и море!

Виж какво слушахме миналата седмица.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *