Пет ресторанта извън София, които не пропускаме

Взимаме те с нас и те водим на едно кулинарно пътешествие извън столицата, което си заслужава да преживееш

0 коментара Сподели:

Есента е тук, октомври дойде и в нас се пробуди желание за пътуване по красивите кътчета на родината. България е изключително прелестна, особено в това време от годината, и може да предложи на всички наши сетива велики изживявания. И тук говорим, че освен на очите си искаме да угодим и на кулинарните си предпочитания, защото вкусната храна е от огромно значение за нас където и да сме. „Гастрономически пътеводител“ е твоето ръководство за кулинарни открития, което ще ти покаже местата, където миналото и бъдещето на вкуса се срещат и създават съвършенство в чиния.

Кампанията продължава от 1 до 31 октомври с фокус върху българска кухня, street food и италианска кухня,

като тазгодишният „Гастрономически пътеводител“ е взел най-хубавото от родното, преминал е през Италия и дори през Океана, за да донесе до нас любимите ни ястия! През целия месец от МЕТРО България и МЕТРО Академия съюзяват сили с ресторантьори, готвачи и известни личности с една цел – да покажат богатството на българската кулинарна история, разнообразието на цялостното street food преживяване и класическата италианска храна. В кампанията ще се включат близо 100 ресторанта в цялата страна, а всеки от гостите им, посетил ги в периода 1 – 31 октомври и попълнил кратката форма от играта на МЕТРО, ще има шанса да спечели 1 от 3 големи награди – барбекю на дървени въглища. Най-лесният начин да участваш е да отидеш на страницата им тук, да избереш и посетиш някои от посочените ресторанти в техния списък, да откриеш специалния QR код на място, да се регистрираш и да участваш в томболата с награди. Подари си страхотно кулинарно пътешествие с МЕТРО и „Гастрономически пътеводител“, участвай в играта и виж кои дестинации извън София от техния списък си избрахме ние:

Ресторант Brick House Kapana – Пловдив

Brick House – Kapana е място, което няма как да пропуснем, когато сме в Пловдив. Градът на вечния айляк и на супер вкусната храна никога не ни разочарова, когато прекрачим красивите му предели. Точният адрес е ул. „Христо Дюкмеджиев“ 20, което ти подсказва, че ресторантът е в любимия Капан, където освен страхотна храна те чакат и много радости за очите. В Brick House Kapana хапваме свежи салати, апетитни предястия, избираме от основните им предложения и сме супер фенове на месото, което приготвят. Това, което и ние, и МЕТРО ти препоръчваме да опиташ, е свински врат на тиган с френско картофено пюре.

Вдъхновено от кампанията, това ястие определено ще остане в съзнанието ти със супер вкус.

Ресторант „Марс“ – Пловдив

Оставаме в Пловдив, защото, когато сме тук, се отбиваме и до красивия ресторант Марс. С уникалната си външна част – която се превръща и в закрита градина – и летата, и зимите ни са от най-добрите. Менюто им е разнообразно и с изключително вкусни ястия, имаме си фаворити както сред нещата за пиене, така и сред основните специалитети. Залагаме и на извънземното им телешко бонфиле, като ти подсказваме, че най-вероятно за теб лично ще го приготви Димитър – добре познат ни от последния Hell’s Kitchen. Свински врат с микс от свежи зелени салати и лютеница пък е предложението, към което те насочва „Гастрономически пътеводител“, така че не му мисли. Поръчвай всичко и право към Пловдив, ул. „Димитър Талев“ 49А.

Ресторант „Щастливеца“ – Велико Търново

Към старопрестолната столица винаги се връщаме с удоволствие, защото тук най-добре усещаме и величието на историята ни и страхотната красота на този град, нежно разделен от р. Янтра, който си струва всяко кътче и всяка изкачена стълба по калдъръмените му улици. „Великотърновчани са щастливи хора. Живеят в колоритен град с пет хилядолетна история, пък казват от ресторант Щастливеца“ – Велико Търново, където не пропускаме да отидем, когато сме тук.

Най-старият и емблематичен от всички останали ресторанти Щастливеца“ – това е едно от местата, посещавани от хиляди туристи,

а автор на интериора е професионалният дизайнер доц. Огнян Ламбев. Обзавеждането на заведението е тематично и посветено на времето, в което е живял и творил великият писател Алеко Константинов – Щастливеца. Ресторантът е на две нива със страхотна лятна градина, а менюто е нещо като черешката на тортата“ тук. Абсолютно знаменателно! От МЕТРО те съветват – опитай пица София“, за да останеш наистина очарован.

Пицария Dante – Добрич

Пицата е изкуство и от пицария Dante в Добрич определено знаят това. Тук те очаква очарователно пространство, модерен и стилен интериор и едни от най-вкусните пици, които някога сме опитвали. Изпечени на пещ, със страхотно тесто и свежи съставки –

задължително е да пробваш поне няколко варианта на сензационните им предложения, вдъхновени от класически рецепти.

В Dante се радваме на традиционни вкусове, поднесени със съвременен стил, имат и изключително вкусно обедно меню, на идеална локация са – ул. „Генерал Колев“ 82А, а освен всичко друго предлагат и от любимата ни пица с течен шоколад, за която умираме. „Пица Пеперони“ и „Патладжан Миланезе“ пък са това, което ти подсказва да не пропускаш „Гастрономически пътеводител“, така че възползвай се!

Container Bar and Seafood Burgas – Бургас

В Container Bar and Seafood Burgas обичаме всичко – от готиния интериор, през супер местоположението до менюто, което очарова. Тук, както ти говори името, ще опиташ велики морски предложения, пресни и поднесени интересно през авторския прочит на кулинарните им магьосници, а към всяко едно от тях ще те очаква подходящата разядка, вино и хляб. Десертите им са си истински шедьовър, а коктейлите, кафе предложенията и сушито са сред нещата, които ние винаги поръчваме. Ако трябва да се доверим на МЕТРО – кулинарното удоволствие, което,

когато сме тук, трябва задължително да опитаме, е Chef’s BURGER. Обещават да останем впечатлени!

За финал ти казваме, че България е необятна, кътчетата и храната ѝ също, а ако и ти искаш да се включиш в това пътуване за всички сетива – не пропускай кампанията „Гастрономически пътеводител“, подбраните заведения и страхотната игра, която те чака да се включиш в нея тук. Успех!

За още от същото – виж Барбекю местата в София, които обещават наслада за очите и сочност за небцето

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *