3 литературни събития в Месеца на книгите

За малките читатели

0 коментара Сподели:

ДЕТСКИ КНИГИ В ЧИТАЛНЯТА
2 – 23 април

Мисията на читАлнЯта е да намери най-прекия път между хората и книгите и да направи четенето достъпно и приятно. Всяка година екипът на читАлнЯта събира и дарява хиляди книги на училища, читалища и библиотеки в цялата страна. Този месец по случай Деня на детската книга (2 април) и Международния ден на книгата и авторското право (23 април) стартира инициативата за събиране на детски книжки за най-малките читатели, като крайната цел е 1000 книги за 20 дни.

Ако искаш да станеш част от книжното предизвикателство на читАлнЯта, можеш да се включиш с дарение на детски книги на място всеки ден между 10 и 20 часа, като срещу добрината си ще получиш читателска карта, а за ще има и няколко специални изненади. Повече информация можеш да видиш в събитието.

ЛИТЕРАТУРНА ИГРА
13 април

„Перото“ те предизвиква да премериш знания с други любители на книгите с  играта „Загадките на Перото“. Играчите ще измислят въпроси и ще отговарят на въпросите на други отбори, като ще трябва да се досещаш за книги, автори, екранизации и какво ли още не.

Предварително записване не е нужно, така че просто иди с приятел/приятели. Ако общата ти култура е достатъчна, за да се справиш с всички въпроси в играта, ще получиш крафт бира и удовлетворение, така че си струва да се пробваш.

Куизът започва в 18.30 в „Перото“.

КНИГИ ЗА СМЕТ
22 април

Ако искаш да направиш две добри неща в една събота, можеш да се включиш в инициативата книги за смет. Срещу килограм събран от теб пластмасов боклук ще можеш да си избереш книга от предварително подготвен щанд.

Ако културата и екологията са ти на сърце, очаквай „Книги за смет“ на 22 април между 10 и 13 часа в парка на Съветската армия.

С това книжните събития съвсем не се изчерпват и с наближаването на Деня на книгата със сигурност ще можеш да откриеш още възможности да участваш в такива. А дотогава – приятно четене.

Виж какви биха били статусите на децата от 90-те.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *