Милко и Боряна: „Лятото не е сезон, а състояние на духа“

Go Guest: Любими актьори и смели приключенци на път – говорят родителите от „Ние, нашите и кучето“

0 коментара Сподели:
Милко и Боряна: „Лятото не е сезон, а състояние на духа“

Следваме ги отдавна, гледаме ги в постановки и на екран и умираме от кеф, когато пуснат поредното си приключение в техния YouTube канал „Ние, нашите и кучето“.

Боряна и Милко Йовчеви са актьори, бохеми, истински приключенци

и най-вече хора, които са заредени с толкова позитивна и лежерна енергия, че правят едно от най-готините онлайн съдържания, които сме гледали напоследък. Освен всичко това тези сладури собственоръчно и с цялата си лудост само преди месеци осъществиха околосветско пътешествие с трите си деца, като едното от тях тогава беше съвсем мъничко бебе.

С ентусиазъм и много сърце те обиколиха 4 континента, 11 държави, 19 града и изминаха общо 43 956 км само с 5 раници.

По-хубаво от това не знаем какво да кажем освен – чуй защо точно ей такива летящи и сияещи герои са нашето безспорно септемврийско вдъхновение. Милко и Боряна разказват.

Милко и Боряна: „Лятото не е сезон, а състояние на духа“

Здравейте! Преди да започнем да си говорим за всичко интересно, което ни вълнува – кои са Милко и Боряна?

Това май е най-сложният въпрос. Винаги ми е било трудно да дефинирам кои сме. Да кажем, нещо такова – Милко и Боряна са двама мечтатели с три деца и едно куче… също актьори и създатели на съдържание – „Ние, нашите и кучето“. И не на последно място – пътешественици.

Каним ви за наши гости в септемврийски брой. Лятото май официално свърши, но как го прекарахте вие, все пак да му дадем някакъв очерк?

Как ще е свършило лятото? Това е непотвърден слух. Не знаете ли, че август има около 90 дни поне?

Милко и Боряна: „Лятото не е сезон, а състояние на духа“

Съдържанието в „Ние, нашите и кучето“, е просто велико! Разкажете ни как се роди идеята за канала и как решихте какво да има в него?

Създадохме „Ние, нашите и кучето“ преди 5 години. Искахме просто да сме си заедно и да се забавляваме, както и да си ги запечатаме тези моменти. Впоследствие се превърна и в работа, а съдържанието ни се промени и се насочи повече към пътувания от всякакъв характер. Истината е, че всички (дори и децата) обичаме да си пускаме стари видеа и да си припомняме какво е било.

Сега да поговорим за вашето околосветско пътешествие с три деца!!! Това само по себе си е геройство.

Това е стара наша мечта с Милко, която през ковид времената съвсем узря. Винаги сме се питали какво ли е да тръгнеш на изток и да се върнеш от запад, да направиш една пълна обиколка на Земята наведнъж. И си казахме, че ще намерим начин да я осъществим. Чуденето беше преди третото дете или след него. Решихме, че вече много искаме да си имаме трето детенце, а околосветското ще го мислим нататък. Но когато Емил се роди и беше съвсем, съвсем малко бебе, се замислихме дали да не тръгнем още същото лято. Знаехме, че с прохождащо мъниче ще е доста по-трудно, отколкото с бебе, което суче и си стои постоянно в слинг. Та трябваше да решим – или сега, или след няколко години. И просто тръгнахме. И сега мисля, че това беше правилното решение.

Милко и Боряна: „Лятото не е сезон, а състояние на духа“

Какво реално беше най-предизвикателното?

Предизвикателствата бяха много и от различно естество. През емоционални – дали ще се справим с нещо толкова голямо, дали не е безотговорно към тези три деца, които нонстоп ще пътуват, ще сменят локации, полети и т.н., финансово, разбира се, тъй като ние сме нормално семейство с нормални доходи и трябваше да намерим начин, по който да се случи, организационно и какво
ли още не. Когато заминахме, се появиха много трудности, но не си ги даваме, нашите са си и са част от пътя… Иначе имахме и съвсем стресови ситуации като липсата на австралийска виза три дни преди да заминем за Австралия. Слава богу в най-последния момент нещата се наредиха. Имаме и цяло видео, посветено на това, където подробно разказваме какво се случи.

Оставаме на тема пътешествия – дайте ни малко tips and tricks. Какво трябва да има в раницата на един истински пътешественик, какво е важно, без какво можем и без какво не можем?

Важно е да кажем, че пътувахме (а и по принцип в 99% от случаите) само с ръчен багаж. От една страна, е много по-евтино, но другата не по-маловажна причина е, че е много по-леко в буквален и в преносен смисъл. В една раница можеш да сложиш абсолютно всичко необходимо за дълго време. Това ти спестява оправянето на големи багажи, подреждането, мъкненето и въобще затрупването с излишни вещи. Няма значение дали си с деца или с бебе, пак може с малко багаж. Никога нищо не ни е липсвало. Особено когато е добре организиран. Минимализъм е нашият съвет.

Лятото свърши, но времето за приключения и пътуване не, затова – кои са вашите дестинации?

Истината е, че и пътешествията, и представленията са ми като деца – всички са различни, всички
си ги обичам, трудно ми е да избера. Виетнам е вселена, в която винаги бих се върнала, невероятно изобилие от природна красота, страшно топли хора, интересна култура и вкусна храна. Казвайки това, се сещам и за Бали, което беше единствено място от пътешествието, на което сме били, но решихме пак да отидем. Не мога да не спомена и Шри Ланка, която е безумно красива и интересна, както и Малайзия – може би защото е първата азиатска страна, в която бях преди години, и въобще цялата Югоизточна Азия е магия. Френска Полинезия е извънземна! Малко ни плашеше и си представяхме нещо малко тузарско и не точно наше като усещане. Но беше точно обратното – беше hakuna matata, нереална красота, просто го гледаш и не вярваш на очите си, стоиш и си благодарен, че имаш възможността да се докоснеш до това. Но там и хората, и цялото усещане беше много хипарско. Велико място! Спирам дотук, че мога до утре да говоря за пътешествия, места, хора и срещи.

А вашите топ три софийски любими локации?

„СОЛ“, „Хамбара“ и вино холът на Phelia Barouh.

Какво предстои за вас на родна територия за сезон 2024/25 – актьорски ангажименти, още пътувания?

Предстоят, надявам се, и от двете. Стартираме сезона с 2 в 1 – пътуване до Германия с театър. Имаме премиера в края на септември в Бауцен, а октомви-ноември ще имаме и тук. Като цяло аз този път си казах, че искам всичко, което работя, да е заедно с Емил и по малко, колкото успявам. Това е първото театрално нещо, което правя, откакто се роди, и отново е много гъвкаво и затова
и го приех. Иска ми се максимално да се насладя на времето с децата, докато са малки, защото знам колко бързо минава. Вече леко започвам да се връщам към ангажименти, но плавно и без напрежение. Но можете да гледате нашето представление „Списък на всички страхотни неща“ през целия сезон в Театър 199.

И за финал – какво да им кажем на тези хора, които искат да запазят лятото още малко наоколо

Лятото не е сезон, а състояние на духа. Бих им казала – да се наслаждават на всичко, на което могат, а нещата, които не харесват в живота си, да опитат да променят. Винаги има начин!

Азия в София: Местата за кухня от Далечния изток

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *