Editors’ Choice през септември: бижута от бетон, велурена музика и още

Завърти се наобратно – даваме ти шест причини да се влюбиш в деветия месец от годината

0 коментара Сподели:
Editors’ Choice

Дали заради нежния и все по-прохладен полъх, дали заради златните часове или кехлибарените листа…

едно е ясно – обожаваме града и неговата есен. Завръщаме се от всички посоки, за да изтанцуваме предстоящия сезон на още топлия асфалт, за да уловим песента му със сетивата си и да му разкажем за всички вълнуващи летни мигове. Селекцията ни от месечни впечатления, случайно или не, се превъплъти в тъничка игла, която зашива градската среда за неизменния чар на природата. През септември бижутата са от бетон, музиката е велурена, красотата е природна, а каузите са от сърце. За какво говорим ли? Чети нататък и ще разбереш.

BETON

Editors’ Choice

Името на бранда красноречиво описва основния материал, от който са направени ръчно изработените бижута и аксесоари.

Нито едно от нетрадиционните, забележителни творения не може да се произведе два пъти,

в което се крие и най-голямата им стойност. Дръзки, устойчиви и изключителни, те представят интересно взаимодействие между грубото и финото, симбиоза между индустриалното и нежността. На www.betonjewels.com може да откриеш всички колиета, гривни и пръстени и да избереш това, което най-много ти подхожда.

Велурени вечери от Trombobby

Editors’ Choice

Последното, което завъртя ум, слух и душа, носи името „Велурени вечери“ и е дело на Божидар Василев, когото добре познаваме под псевдонима Trombobby. Освен да украси аранжимента с характерните за творчеството си тромбон и тромпет, този път и вокалите са изцяло негови, като зад гърба му съвсем естествено застават „Единствените приятели“ (китарата е от Петър Йотов, басът от Евден Димитров, а барабаните от Радо Казасов).

Вдъхновена от любовта, от разговор, от емоция, литература и кино,

„Велурени вечери“ е творческа сила и талант, канализирани в супер smooth парче, което си струва да слушаш отново и отново.

Airplants.bg

Editors’ Choice

Има ли нещо по-хубаво от естествена зеленина в интериора – у дома или в офиса?

От това да създадеш своя собствена райска градина? Airplants.bg е онлайн пространството, в което да откриеш красотата на природата в компактна опаковка – под формата на въздушни растения в различни композиции, разнообразни сетове от стайни и външни растения, сукуленти и др. Тук ще ти дадат съвети за грижа, ще поговорят за нуждите на тези, които търсят по-специални видове, и най-вече ще внесат кислород и естетика във всяко пространство. Научи повече на airplantsbg.com.

Морава

Editors’ Choice

Обожаваме български брандове, които се отнасят с уважение към околната среда и почитат прелестите на природата и всички нейни уязвими страни. „Морава“ е съвременният прочит на грижата за коса и тяло.

Идеята им е да създават козметика, вдъхновена от природата, формулирана чрез науката и създадена в България.

Всичките им предложения са безводни, съдържат само билки, олиа, масла и най-нежните измивни съставки, които правят косата и кожата подхранени, блестящи и неотразими. Твърдата козметика е с възможно най-семпъл състав и е страхотна алтернатива на пластмасовите удобства, като допринася за по-съзнателна и отговорна грижа към околната среда.

Furever

Editors’ Choice

Следващите редове са посветени на

първото приложение в България, което свързва организации, спасяващи животни, с потенциални осиновители.

Екипът на Furever има мечта и идеална цел всяко едно родено животинче да има своя дом и семейство. Приложението значително улеснява процеса на осиновяване на спасени животни, като свързва организациите и приютите с потенциални осиновители, докато богатата му функционалност позволява процесът да бъде значително по-лесен и ефективен. Ние от своя страна заставаме зад идеята и я подкрепяме с две ръце! Повече информация може да получиш в приложението или в Instagram профила им @appfurever.

AnZa Concrete

Editors’ Choice

When designers make coffee.

С този слоган открихме машината, която освен идеална за приготвяне на съвършено еспресо е считана и за дизайн шедьовър. Изработена от ръчно отлят бетон, AnZa Concrete впечатлява и с порцеланови елементи, матово черна стомана и красиви месингови акценти. Интериорното бижу с индустриален характер определено е за ценители. В момента моделът дори се подобрява и ще е наличен с още повече функции на www.anzacoffee.com.

„Програмата“ ни зарадва с нова фотографска изложба – виж „Незабравените читалища на София“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *