Очаква ни първото в България тридневно събитие SUSHI CUP 2024!

Първото по мащаба си суши обучение и състезание BULGARIAN SUSHI CUP 2024, ще се проведе между 7-9 отомври в София - виж всички подробности

0 коментара Сподели:

Настройваме се на японска вълна и с радост ти съобщаваме, че на милата ни столица ѝ предстои нещо супер стойностно и любопитно в кулинарно и гурме отношение.

За първи път в България сушисти от цялата страна ще се състезават за възможността да представят страната ни по време на Световното първенство по суши в Токио 2025 г.

Единственото по мащаба си суши обучение и състезание BULGARIAN SUSHI CUP 2024, организирано под патронажа на Световния институт по суши умения,

ще се проведе между 7 и 9 октомври в София,

давайки на всеки свой участник невероятната възможност да се докосне до най-акредитираните суши мастъри в света.

Събитието ще бъде разделено на две части – образователна и състезателна, а победителят ще има възможността да представлява България по време на световния финал на World Sushi Cup 2025 в Токио!

Другата страхотна новина е, че почетен гост, преподавател и жури ще бъде

президентът на Японската суши асоциация и Световния институт за суши умения Хиротоши Огава.

Той е възпитаник на известното кулинарно училище Tsuji в Осака и започва стажа си в известния суши ресторант в Токио. Оттогава работи в много известни ресторанти в Австралия и Япония. През 2003 г. основава собствен ресторант, който в крайна сметка продава и става член и инструктор в ASIA Sushi Skills Institute. Като част от дейността си Огава преподава изкуството на суши в над 50 страни като САЩ, Португалия, Тайланд, Чехия, Индия, Холандия, Румъния и Украйна. Той също така стартира видеокурса „Суши, сашими – програма за подобряване на уменията“.

Освен неговите легендарни умения на място ще се насладим и на майсторството на Алон Тан – световния шампион по суши от 2015 г. и суши майстор с над 20 години опит, натрупан в Япония, където управляваше кухните на няколко ресторанта в Токио. Подсказваме ти още, че цялата магия ще се случи в любимата ни HRC Academy, Kitchen 59, където ще се проведе обучението на 7 и 8 октомври. Състезателната част в ден трети от събитието – на девети отктомври пък ще е в МЕТРО Академия. Всеки преминал успешно

ще получи квалификацията Sushi Proficiency, ставайки един от първите акредитирани сушисти в България.

Тези, които завършат курса и издържат изпита, ще получат сертификат от World Sushi Skills Institute, издаден от International Sushi Knowledge Certification на Националната федерация на търговците на суши. Придобиването на една от най-високите международни квалификации в професията ще направи всеки сушист отличителен кадър, отваряйки му врати за развитие на световно ниво!

На 9 октомври 2024 г. пък е голямото състезание и финал, което ще се случи в МЕТРО Академията.

Тогава 15 участници ще защитават уменията си в борбата за голямата награда – участие на Световното първенство по суши.

В състезанието 4-членно жури на световно ниво ще проверява и оценява работните умения на участниците, техниката на работа, външния вид и представянето на сушито, както и вкусовите му качества. Надпреварата ще протече в три кръга – рязане на риба в японски стил Sanmai Oroshi, приготвяне на чиния Edo Mae суши стил и подготовка на суши в свободен стил с продукти, предоставени от организатора. Победителят от състезанието ще представлява България на световния финал на World Sushi Cup 2025 в Токио, което определено е мечта за мнозина.

SUSHI CUP BULGARIA 2024 е едно от най-вълнуващите събития на есента, което цели да популяризира автентичната азиатска култура в страната, както и да подкрепи младите български сушисти по пътя към световната суши сцена, и ние адмирираме тази инициатива с две ръце.

Ако искаш да покажеш своите умения и суши майсторство и да имаш възможност да се докоснеш до най-добрите сушисти в света –

повече детайли, както и форма за кандидатстване ще откриеш на www.sushicup.bg. Стискаме ти палци и нямаме търпение за това зрелище, което ни очаква! Събитието се организира с помощта на нашите приятели от МЕТРО България и ТAKO Foods.

За още от същото – виж Азия в София: Местата за кухня от Далечния изток

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *