„Tриумф“ с Мария Бакалова е българското предложение за „Оскар“

Филмът на Кристина Грозева и Петър Вълчанов ще ни представя на на 97-мите награди на Филмовата академия Оскар

0 коментара Сподели:

снимки: Национален филмов център / Bulgarian National Film Center 

Дойде и онова време в годината, в което животът е кино, а ние сме супер любопитни да видим какво ще се случи на легендарните награди „Оскар“, които очакваме да се проведат в понеделник, 3 март 2025 г. До тях има още доста време, но вече са ясни част от селекциите и номинациите на заглавията, които ще се борят за златната статуетка. Новината е, че филмът

„Tриумф“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов с участието на Мария Бакалова е тазгодишното българско предложение.

Лентата бе избрана на заседание на комисията за избор на национална номинация на български филм за участие в категорията международен филм на 97-ите награди на Филмовата академия „Оскар“ единодушно с 5:0 гласа. Филмът е копродукция между България и Гърция, като режисьори и сценаристи са Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Заедно с тях по сценария работи и Дечо Таралежков, оператор е Крум Родригес. Музиката е поверена на Теодор Иконому.

В актьорския състав са Мария Бакалова, Маргита Гошева, Юлиан Вергов, Юлиан Костов, Станислав Ганчев, Иван Савов, Петър Дочев, Николай Тодоров, Камен Коларов, Александър Иванов, Георги Дамянов, Таня Шахова, Иван Бърнев и Милко Лазаров.

Историята ни връща в 90-те години, когато след падането на комунизма секретна работна група от високопоставени офицери

от българската армия, ръководена от ясновидка, започва да копае дупка в търсене на мистериозен артефакт. Напомняме ти, че това е последната част от трилогията на творческия тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов след „Уроци“ и „Слава“ (2016). Ако искаш да си припомниш кой филм изпратихме да се състезава миналата година по същото време – разказваме подробно тук.

За още от същото – виж Култовите български филми, които да си пуснеш веднага – Част 1

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *