Ван Гог и Мона Лиза в ръцете ни

Изкуство в ръцете ти

0 коментара Сподели:

Американският артист Jeff Koons размишлява върху темата за вечността, а резултатът е изискан флирт между изкуство и мода, или казано накратко – колекция от чанти в колаборация с Louis Vuitton.

Френският бранд и базираният в Ню Йорк художник JeffKoons са обединили сили, за да изкарат изкуството извън галериите и да го връчат в ръцете на масовата публика. Серията чантивключва репродукции на едни от най-известните картини в цял свят – „Мона Лиза“ на Да Винчи, „Житно поле с кипариси“ на Ван Гог,  „Лов на тигри“ на Рубенс и други – част от поредицата Gazing Ball Paintingsна Koons.

Дълго пазената в тайна колаборация бе представена в Лувъра (че къде другаде) на вечеря в една от най-големите и впечатляващи зали. Преобразените модели са класическите за Louis Vuitton – Keepall, Speedy и Neverfull, но французите не се ограничават с тях – следва допълнение от шалове, ключодържатели и портфейли. Върху всяка чанта пък присъстват монограмното лого на Louis Vuitton, както и инициалите нахудожника, а в златно е изписано името на произведението, което чантата представлява, за да не го забравите случайно. 

За проявяващите интерес: чантите от колекцията Masters излизат в продажба на 28 април с цени от 2000 евро и нагоре.

Можеш да научиш полезни модни Tips & Tricks тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *