В София през уикенда: 22 – 23 април

Пожелаваме ти един зелен уикенд

0 коментара Сподели:

Този уикенд правим всичко, за да умилостивим "Майката природа", че да се кротне малко. Садим дървета, рециклираме пластмаса, дискутираме как да опазим едничката планета, която имаме (поне засега). Ако и това не помогне, ще прибегнем до краен, но безотказно работещ шамански прийом – ще рисуваме сърца по асфалта като едно време. При добре свършена работа ще се наградим със смях от Калбуров и брънч от Тодорова.  

ЗАСАДИ ДЪРВО
СЪБОТА, 10.00 ЧАСА, ЗАПАДЕН ПАРК

В събота можеш да се опитваш да неутрализираш алкохолното съдържание, навлязло в системата предишната вечер, или… да правиш същото, докато паралелно се посветиш на добро дело – засаждане на дръвче.  В Западен парк ще бъдат засадени над 3000 дървета, като всички необходими пособия за целта са осигурени от организаторите. "Бригадата" се събира на входа на Западен парк (на ъгъла на бул. "Ал. Стамболийски"). Този уикенд създай нещо по-голямо от себе си. Например – дъб!

СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО И ПРИРОДАТА
СЪБОТА, 14.00 – 16.00 ЧАСА, ДОМ НА КИНОТО

Ако и ти като нас не можеш да се спреш – след засаждането на дръвчета в Западен парк можеш да продължиш деня с още "природни" занимания. Случката е в Дом на киното, където разговорът между художници, активисти и гости ще се върти около темата за съвременното изкуство и природата и това, как артът посочва с пръст проблемите и помага да бъде демонстрирана позиция по въздействащ начин. Художници, каузи и гост Ивайло Христов, който направи акцията "Диша ми се".

THE BEST OF ДИМИТЪР КАЛБУРОВ
СЪБОТА, 20.00 – 23.00 ЧАСА, КЛУБ ГРАМОФОН

Литературните събития напоследък най-добре се описват с вечното Ъпсурт-ско "като у Пловдив на Металика". Ако още се чудиш защо се вият опашки на премиерите на нови български автори, а на инициативата на Гери Турийска "Пощенска кутия за приказки" вече клубовете са й тесни – сега ти се удава добър шанс да разбереш (ако се вредиш за билет, разбира се). Калбуров е едно от откритията на Кутията и ще чете собствени разкази. Готви се да се смееш. Много.

КНИГИ ЗА СМЕТ
СЪБОТА, 10.00 – 13.00, ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ

Чудната кампания на Credo Bonum и Smart Books прави пет години. Иска ни се да можехме да сметнем колко пластмаса, разменена за нови заглавия, е това, но в тази редакция математиката не ни е сила. За да участваш в „Книги за смет”, е нужно да събереш и предадеш един или повече килограма пластмасови отпадъци. В замяна ще получиш талон за безплатна книга от щанда с предварително подбрани заглавия в деня на събитието или талон за 2 електронни книги от новата електронна книжарница. След София "разменянето" продължава в още шест града.

БРЪНЧ С ЙОАНА (MASTER OF EGG)
НЕДЕЛЯ, 11.00 – 16.00, BOOM BURGERS & BOOZE

Може да сте преяли с козунаци, но със сигурност не сте преяли с… ягоди. Йоана, известна още като любимката ни от миналогодишния Master Chefs и повелителката на яйцето, готви неделен брънч в Boom Burgers & Booze. По йоанска традиция яйца ще има, но и не само – грилованото сирене с гъбено масло също ни хвана окото, а ягодите с шоколад предизвикват внезапно затопляне на небцето от нетърпение.

Най-доброто нещо, което можем да направим за София, е да я направим зелена.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *