Приказен влак с вагони от 1926 г. ни вози по най-високата железопътна линия на Балканите

За първи път през август в Разлог и региона ще можем да се насладим на теснолинейно лято с разкошна ретро теснолинейка – виж всички подробности

0 коментара Сподели:

Няма по-романтично, магично и историческо пътуване от това с влак. Признаваме си, че не е за всеки, но ако знаеш как да му се насладиш, не бързаш и искаш да отнесеш в спомените си всички безкрайно ценни мигове от едно пътешествие – това определено е твоето нещо.

Ето защо с усмивка съобщаваме, че за първи път любителите на планинските приключения и разходки с родопската теснолинейка ще имат възможността да се насладят на нещо ново и различно –

планинско пътешествие с ретро влак, композиран от исторически вагони от 1926, 1941 и 1970-те години.

Родопската ретро теснолинейка по направление Добринище – Банско – Разлог – Баня – Якоруда, предлага вълнуващо туристическо пътуване по част от трасето на най-високата железопътна линия на Балканите. Уникалната природа по трасето предлага разнообразни красиви гледки, а инициативата е по проект на Българските държавни железници. От 3 до 10 август 2024 г. любителите на разходките с влак ще могат да се възползват от специално подготвен и интересен маршрут с влак, композиран от ретро вагони. Композицията на ретро влака се състои от дизелов локомотив, три ретро вагона, бистро-вагон и пътнически вагон.

Ретро теснолинейктата ще се движи по следното разписание и програма:

влакът тръгва от гара Добринище в 9:00 часа, минава през Банско в 9:15, в 9:30 часа влакът тръгва от гара Разлог, а от Баня тръгва в 9:40.

Последната спирка от маршрута е Якоруда, където е планиран 4-часов престой. По време на престоя пътниците ще могат да посетят общинския минерален плаж, който се намира в непосредствена близост до жп гарата, или да си направят планинска разходка до късноантичната и средновековна крепост Калята, намираща се на едноименния хълм в околностите на Якоруда с изглед към три планини. В 14:30 влакът тръгва обратно към гара Добринище.

Билети могат да се закупят онлайн, на касата в Банско или на място във влака. За деца цената на билета е наполовина. Ние мислим да се впуснем в това красиво, зелено и историческо приключение, защото няма нищо по красиво от едно бавно пътуване, в което отпускаш сетивата и се наслаждаваш на малките неща.

Пробвай и ти – супер е!

За оше от същото – виж БДЖ, моя любов…

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *