Новите адаптации на вечните Disney класики

Каквото посееш, това ще пожънеш

0 коментара Сподели:

След премиерата и преминавайки границата от 1 милиард долара приходи в световен мащаб, успехът на адаптацията на любимата анимация „Красавицата и Звяра“ е потвърждение на факта, че „Дисни“ са намерили своята златна кокошка в това да претворяват рисуваните класики в игрални версии. И ако сте харесали „приказката, стара колкото времето“, в което не се и съмнявам, то

определено ще се радвате да научите, че от студиото подготвят цели 19 римейка на други обичани анимации, с които сме израснали и към които се връщаме отново и отново.

 МУЛАН

След „Красавицата и Звяра“ адаптация за игрално кино ще има и „Мулан“ (1997), предвидена за началото на ноември 2018 година. Подготвяната игрална версия за китайската принцеса войн вече се сдоби с режисьор, и то жена, което е напълно подходящ избор предвид силния женски образ. До момента липсват каквито и да е новини относно избора на актьорски състав, включително и за ролята на Мулан. Един от продуцентите на филма отрече всякаква възможност персонажът да бъде изигран от различна от азиатска актриса, нещо, което напоследък предизвиква доста критики в кино средите относно факта, че бели актьори биват предпочитани за персонажи от други малцинствени групи с цел по-добри финансови постъпления в бокс офиса. Еди Мърфи, който озвучи дракона Шифу, едва ли ще се завърне, тъй като неговият глас, колкото и знаков, вече се свързва единствено с Магарето от „Шрек“. Поредицата за зеленото чудовище има приходи от над 3 млрд. долара, но за игрална версия до този момент все още няма планове.

ЦАР ЛЪВ

След грандиозния успех от миналата година на „Книга за джунглата“, постигнал приходи от над 966 милиона долара в световен мащаб и спечелил признанието на публика и критика, се заговори за адаптация и на други класики на „Дисни“, в които животните са основни герои. И това е напълно нормално, като се има предвид колко живи и истински изглеждаха компютърно генерираните Багира, Балу, Шир Хан, Крал Луи и всички останали диви обитатели на индийската джунгла. Спечеленият „Оскар“ за специални ефекти на тазгодишната церемония говори достатъчно за качествата на продукцията и от „Дисни“ задействаха работата по своята най-обичана и всепризната класика, а именно „Цар лъв“, която е следващият проект на екипа, начело отново с режисьора Джон Фавро. Кастът за избор на гласове вече набира скорост и кой, ако не самият Джеймс Ърл Джоунс ще се завърне като Муфаса, а в ролята на Симба ще чуем все по-популярния и талантлив Доналд Глоувър, известен още с музикалния си псевдоним Childish Gambino. Голямата звезда на световната музикална сцена и бъдеща майка на близнаци Бионсе ще озвучи любимата Нала, а Тимон и Пумба ще са с гласовете на комедиантите Били Айкнър и Сет Роугън.

Продукцията предстои да започне съвсем скоро, като продуцентите са наясно, че знаковата музика и песните са неразделна част от магията на анимацията и ще присъстват и тук,

а премиерата ще бъде на 19 юли 2019 година.

АЛАДИН

Тази седмица по родните кина излиза филмът „Крал Артур: Легендата за меча“, като сюжетът е пречупен през режисьорския поглед и визия на Гай Ричи. Британският режисьор със специфичен стил и афинитет към разказването на истории от гангстерския свят на Великобритания беше избран от „Дисни“ да пренесе на голям екран анимацията за Аладин – чаровния бедняк от улиците на Аграба и изпълнения му с магия и приключения път към сърцето на султанската дъщеря, принцеса Жасмин.

Филм за предисторията на джина и как се е озовал във вълшебната лампа също е в процес на разработка, като новината от последните дни е, че Уил Смит е в ранни преговори да даде гласа си на синия бъбрив дух. И макар да е трудно да си представим друг освен непрежалимия Робин Уилямс в ролята, то големият Уил определено е компромисен избор за този знаков персонаж.

КРУЕЛА ДЕВИЛ

„Господарка на злото“ с Анджелина Джоли, беше смел опит от страна на студиото да разкаже различна от традиционната история, позната ни от анимационния филм и постави злодея във фокуса за сметка на Спящата красавица. Макар да не получи всеобщо одобрение, филмът постигна значителен боксофис успех и се заговори за продължение в недалечно бъдеще. Явно този подход се е харесал на ръководните фактори в „Дисни“ и един друг лош герой ще има свой собствен филм. Круела Девил, тази дяволска жена с нетрадиционен вкус към модата и кожените палта от малки, петнисти кученца, е един от най-ярките злодеи, с които от студиото разполагат в своята филмова колекция, като

за ролята е избрана тазгодишната носителка на „Оскар“ Ема Стоун.

Интересно ще бъде да видим червенокосата чаровница в един образ, толкова различен  от нейните познати положителни героини, но пък нали казват, че мечтата на всеки актьор е да изиграе злодея, защото там той наистина може да разкрие своя талант. Стискаме ти палци, Ема!

 ДЪМБО

В плановете на „Студиото на мишката“ е и да направи игрална версия на слончето с големите уши, което напук на законите на гравитацията може да лети. „Дъмбо“ е един от първите анимационни филми, създаден през далечната 1941 година и предизвикал ред сълзи и ред сополи сред публиката с една от най-емоционалните сцени на срещата между малкия Дъмбо и неговата майка слоница. Тим Бъртън, който беше на режисьорския стол на „Алиса в Страна на чудесата“ (2011), първата адаптация, сложила началото на претворяването на класическите анимации в техни игрални версии, се е заел с този римейк на тази чисто детска приказка. Любимците на режисьора – Колин Фарел, Ева Грийн и Дани де Вито, с които той е работил през годините, вече са част от екипа, който ще вдъхне живот на историята, която очакваме на екран някъде през 2019 година.

Това са само част от проектите, по които вече активно се работи. Но има и други като „Мечо Пух“, „Мечът в камъка“, „Чернабог“, „Малката русалка“, „Пинокио“, „Питър Пан“, „Снежанка и седемте джуджета“, та дори и такива като „Принцът чаровник“ и „Чип и Дейл“, които в бъдеще ще видим на голям екран, но все още са в ранен етап на продукция. По всичко изглежда, че публиката иска да се връща в магическите и приказни светове, с които „Дисни“ са ни омагьосали в годините на нашето детство, и дано и този път магията да е от добрите.

Как ли ще изглеждат любимите ни анимационни герои на старини?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *