Аниме, манга, косплей и още – ето какво се случи на Aniventure Comic Con 2024

Едно от най-големите събития за поп култура в България ни подари конкурси, срещи, костюми и много още – виж специалните моменти от фестивала

0 коментара Сподели:
Aniventure Comic Con 2024

Последният уикенд в София беше наситен от емоции – градът говореше за едно от най-големите събития за поп култура в България!

На 6 и 7 юли бяхме част от огромната публика – над 25 000 души – на Aniventure Comic Con 2024 и срещнахме косплей, манга, аниме, гейминг, комикси, кино и графити хора и преживявания. И двата дни ни поднесоха разнообразие от активности – зони с игри и изненади, панели със звезди от киното, гейминг турнири, срещи със знаменитости, работилници, конкурси и шоу програма. Сред най-любимите ни моменти беше присъствието на популярни актьори, художници и артисти от цял свят, които направиха атмосферата още по-специална. 

Вълнуваме се да ти разкажем всичко, а също ти намигваме да запазиш отсега датите 5 и 6 юли 2025 г., когато ще бъде следващото издание на фестивала. 

Aniventure Comic Con 2024 ни срещна с тях –

артистите, които сме гледали от екрана, талантите, на които сме се възхищавали! Видяхме Ross Marquand, Dan Fogler, Anna Shaffer, Vincent Regan и още световни имена, които дадоха интервюта от сцената и подариха снимки и автографи на феновете си.

Срещнахме също Мария Бакалова и Юлиан Костов – българските имена, които винаги ни карат да се гордеем.

Всички те разказаха за кариерата и проектите им, споделиха лични и забавни моменти, доближиха ни до ролята на живота им – това да си актьор!

Освен с киноиндустрията събитието ни подари среща и с страхотни художници като Неда Малчева и Christian Duce, работили по комикси като „Тони Патето“, а също –

Kevin J. Anderson, автор на поредицата книги от вселената на Dune, Star Wars и The X-Files.

На място имаше и Мeet&Greet зона, в която инфлуенсъри и ютубъри – Слави от The Clashers, Айде БГ, Светът на Ванката и други – посрещаха своите фенове. Включихме се още в работилници, панели, лекции и прожекции, посветени на азиатската култура и сме  щастливи, че бяхме и публика на конкурсите по косплей, манга и аниме, които ни показаха любими персонажи и образи! 

Нямам търпение за следващото издание и ти подсказваме, че билетите за Aniventure Comic Con 2025 вече са в продажба!

ARSEK&ERASE, GLOW и BRUS ще бъдат в графити зоната на Aniventure Comic Con 2024!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *