Нова изложба пред Народния театър в София ни провокира да #Променим Картинката

Информационната кампания #ПромениКартинката призовава за отговорно потребителско поведение за четвърта поредна година

0 коментара Сподели:
#ПромениКартинката на Филип Морис България

Всяка секунда по света десетки хиляди фасове се изхвърлят неправилно и замърсяват околната среда. Въпреки малкия си размер, цигарените филтри са един от най-големите замърсители в градовете и в природата. 

За да алармира за сериозния проблем и да призове към промяна на потребителското поведение,

информационната кампанията #ПромениКартинката на Филип Морис България, съвместно с вестник „Стандарт“ и с подкрепата на Столична община, представя  нова информационна изложба на една от ключовите локации в София – градинката пред Народен театър „Иван Вазов“.

Атрактивните визии могат да бъдат разгледани до 7-ми юли.  

Това е нашата пета по ред информационна изложба на #ПромениКартинката в столицата и и този път визиите са още по-интересни и провокативни. Чрез тях се надяваме нашето най-ключово послание да достигне до още по-широка аудитория, а именно – за сериозността на проблема със замърсяването на градовете и природата с неправилно изхвърлени фасове и призивът да променим това. Кампанията има дългосрочни планове, като се надяваме посланията ни да се превърнат във всеобща тема за разговор, а изхвърлянето на фасове – в социално неприемливо поведение, и всеки да припознае #ПромениКартинката и опазването на околната среда като своя мисия, споделя Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България.

От старта си през лятото на 2021 година информационната кампания #ПромениКартинката  привлича вниманието на обществото с многообразие от проекти и колаборации. Сред тях са ежегодни доброволчески почиствания през есента, „пътуваща изложба“ с информационни панa в редица градове в страната, за да сподели фактите за проблема със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени фасове, колаборации с културни и арт фестивали и различни арт проекти.

Атрактивните визии на кампанията ще могат да се видят и тази година по българските черноморски плажове –

над 100 пана на близо 50 плажа на спасителни постове и съблекални ще карат плажуващите да се замислят, дали мястото на фасовете е в пясъка около тях. Информационна изложба на #ПромениКартинката ще може да бъде видяна и на Hacienda Beach bar  в Лозенец до края на летния сезон. 

Информационната кампания #ПромениКартинката поставя акцент върху ролята на изкуството

за  провокирането на отговорно потребителско поведение и промяна с абсолютната увереност, че изкуството е универсален език, способен да преодолява предразсъдъците и да насърчава към стъпки за по-добро и по-устойчиво бъдеще. 

За трета поредна година информационната кампания #ПромениКартинката осъществи и успешно партньорство с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ за създаване на поредица от кратки 30-секундни видеа, вдъхновени от посланията на кампанията, като част от обучението във факултет „Екранни изкуства“ на студенти -второкурсници по социална реклама.

Атрактивните видеа можете да видите в Специални проекти – Промени Картинката (promenikartinkata.bg).

Силно вярваме, че изкуството може да бъде най-добрият посланик на социалните и екологични каузи. Затова и съвсем естествено кампанията #ПромениКартинката прегърна редица културни инициативи и арт проекти в цялата страна. Един от най-силните примери за ролята на изкуството като двигател на промяната и за креативната сила на младите артисти е колаборацията ни с НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ за трета поредна година“, заяви Анелия Иванова, мениджър връзки с обществеността. 

#ПромениКартинката за поредна година ще обедини сили с някои от най-вълнуващите културни и арт събития в страната.

В календара от събития на кампанията влизат партньорства с джаз фестивалите A to Jazz в София и Банско джаз фест, OPEN BUZLUDZA 2024, „Варуша Юг“ във Велико Търново, Фестивал „Бедечка“ в Стара Загора, Международният филмов фестивал в Бургас, фестивалът Арт Поток в Лозенец и Царево, Празниците на изкуствата Аполония в Созопол, кино-литературният фестивал Cinelibri и други.

Научете повече за кампанията и предстоящите активности в нея на https://promenikartinkata.bg/ и https://www.facebook.com/PromeniKartinkata.bg

#ПромениКартинката обединява изкуството и културата за устойчива промяна към по-добро бъдеще

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *