Събития за седмицата: 10-16 юни

Ето какво да правиш следващите 7 дни в софийската сауна

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 10-16 юни

Отдавна сънуваме любимото синьо – вълните, лъчите, безвремието. 

София обаче се е вкопчила в нас с прегръдка и не ни пуска на път – казва, че има какво да ни предложи. Ухажва ни с литература, храни очите ни с изкуство, знае любимите ни тракове. Ние ѝ вярваме и засега развяваме бяло знаме – свикваме с градската сауна, обличаме бижута и оставаме при нейните събития. Ето какво ни задържа в столицата!

Кете Колвиц: Съдба, контекст, позиция
до 16 юни, НХГ

Посрещаме изкуството на Кете Колвиц с 22 нейни графични листа, придружено от произведения на нейни съмишленици – имена, които споделят творческия и житейския ѝ опит. Заедно влизаме в техния ум, разбираме дълбоките послания, ставаме свидетели на изложба с творби, дело на майстори.

Delaney Davidson – live in Sofia
12 юни, Singles

Продължаваме седмицата с музика от легенда на новозеландския и швейцарския ъндърграунд. Наричат го „поет с китара“, готов е да ти покаже света на дарк-фолк, готик-кънтри и пънк-блус. Идва с куфар с песни, а преди него слушаме Rosenquarzexpress. 

Литературни срещи лято 2024
14-15 юни, Национален тенис център, Слънчевата градинка, One More Park Bar

Тази седмица стъпките ни водят към три близки локации в любима зелена част на София. Там ще релаксираме с литература и спорт, ще срещнем писатели и ще участваме в дискусии. Ела!

DUNA x SEMANTICA pres. SVRECA
14 юни, DOM

Петък вечер посрещаме от клуба, където лейбълите DUNA и SEMANTICA са запазили нощта за музика. На място ще видим артисти, познаващи пулта и какво харесва нашият пулс. Преди да се оставим в техните ръце, участваме в уъркшоп, срещаме се с татуист, избираме аутфит от локални дизайнери, подаряваме си винили. 

Red Bull Dance Your Style
16 юни, Народен театър „Иван Вазов“

Запазваме неделята за преживяване, което си заслужава гледането. Очаква ни dance battle, който ще излъчи най-добрия/ата сред най-добрите. Hip-hop, waacking, locking, popping, voguing, house, tutting, krumping, afro dance, dancehall – ако танцът е твоят подпис, избери стила, който обичаш, и ни покажи изкуство. Диджеят избира музиката, а публиката ще аплодира нейния фаворит.

Короната може да е твоя!

Сериалите, които не трябва да пропускаш през юни 2024 г. – Go Guide селекция

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *