Книгата на месеца: „Диамантеното око“ от Кейт Куин – реалната история на Лейди Смърт

Показваме ти истинската история за млада библиотекарка, която се превръща в най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война

0 коментара Сподели:
Книгата на месеца: „Диамантеното око“ от Кейт Куин – реалната история на Лейди Смърт

Новият месец ни изпрати за нова книга!

Разходката ни донесе изненада и вълнение, защото на книжния пазар присъстваше последното бижу на обичаната авторка Кейт Куин. „Диамантеното око“ е исторически роман, който преплита в себе си реалните събития от живота на Людмила Павличенко и исторически факти за време, което не трябва да забравяме. Известна като Лейди Смърт, Людмила е самотна майка, дипломантка, изследователка и библиотекарка, която остава в историята като най-смъртоносната снайперистка през Втората световна война с 309 убити врагове.

Ако те хващаме в момент, в който търсиш как да допълниш библиотеката вкъщи –

това е решението. Разказваме ти повече за съдържанието на страниците и за личността, която ги е написала.

Историята в книгата започва през 1937 г., когато ежедневието на студентката Мила се свежда до три основни задачи – обучението й по история, работата й в библиотеката и грижите за малкия й син. Докато един ден новината, че Хитлер напада Русия, преобръща съдбата на Людмила Павличенко и я изпраща на фронта. Така студентката заменя книгите с винтовка и за кратко време се превръща в отличен стрелец. Книгата проследява емоциите на момичето, решено да защити бъдещето на своето дете, но неподозиращо, че я очаква кошмара на войната, но и мигове щастие.

След 309 убити врагове Мила получава национална слава и прозвището „Лейди Смърт“.

Страниците продължават с пътуване до САЩ, което цели да привлече страната като съюзник. Притисната от медийно внимание, героинята на „Диамантеното око“ вижда неочакван съюзник в лицето на първата дама на САЩ – Елинор Рузвелт. Но това може да се окаже най-смъртоносния снайперистки дуел в живота ѝ.

Книгата на месеца: „Диамантеното око“ от Кейт Куин – реалната история на Лейди Смърт

Изумителна, зашеметяваща творба от една от най-добрите съвременни авторки на исторически романи. Внимателно проучен, умело конструиран и изпълнен с вълнуваща смесица от динамика и сърце, „Диамантеното око” е шедьовър. – пише за романа Кристин Хармел.

Ние се съгласяваме с тези думи и вярваме, че този разказ ще ти хареса.

Очаквай среща с ужасяващата реалност на войната и се приготви да влезеш в главата на една жена, която не губи способността да обича дори когато върви ръка за ръка със смъртта.

Кейт Куин е родена на 30 ноември 1981 г. в Лонг Бийч, Калифорния, САЩ. Майка ѝ е историк, работи като библиотекарка, и Кейт слуша много разкази за Древен Рим, Юлий Цезар и Александър Велики.

Опитва да пише от малка и мечтае да създаде роман за гладиатор.

Учи в Бостънския университет и получава бакалавърска и магистърска степен по класическо пеене. Докато е в университета работи по първата си книга. Дебютният ѝ исторически роман „Господарката на Рим“ от поредицата „Рим“ е издаден през 2010 г. „Диамантеното око“е четвъртият й самостоятелен роман и първи с логото на „Софтпрес“. Още с излизането си книгата се превръща в бестселър на New York Times и е номинирана за наградите на Goodreads.

5 велики писателки и техните вдъхновяващи истории

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *